Един от големите победители на провелата се по-рано тази година

...
Един от големите победители на провелата се по-рано тази година
Коментари Харесай

Даниел Илиев пред ТОПСПОРТ: Готов съм за победа на SFC 6, а Деян Топалски го очаква нокаут!

Един от огромните спечелили на провелата се по-рано тази година бойна галавечер Spartacus Fighting Championship " Unbeatable Spirit " - Даниел Илиев гостува в студиото на ТОПСПОРТ.

Илиев надви над Кристиан Андонов в клетката, издигната от екипа на промоутъра Combat Promotion на площад " Александър Батенберг " през юни, като с изключение на за този си триумф той приказва и по редица други тематики, вълнуващи почитателите му и тези на смесените бойни изкуства изобщо.

 Снимка 310410
Източник:

Как от футбол се минава през бокс, ММА, кик бокс и муай тай, оказва помощ или вреди известността, калява ли " животът на улицата " бъдещите бойци и какво се изисква от всеки трениращ бойни изкуства, с цел да стане популярен първенец - персонално от Даниел Илиев, особено за ТОПСПОРТ:

Започнал си с футбол. Защо не продължи в тази тенденция? Левски ли е твоят тим? Ако се съди по съпътстващите те на кръга и в осмоъгълника твои спаринг сътрудници, би следвало да бъде по този начин.
- Да, Левски е тимът ми. Там упражнявах и бокс и съчувствува на футболния клуб. Просто в един миг взех решение, че би трябвало да мина към идващ стадий от развиването на кариерата си, след футбола.

Бокс, ММА, а по-късно муай тай и кик бокс. В кой жанр се чувстваш най-убедителен? Къде си в действителност " на място "?
- Аматьорски кик бокс не съм играл, да, само че преди този момент прекосих през доста други стилове. Първият треньор по ММА ми беше Емил Казаков. С него отработихме ужасно доста неща, в това число сутерен, битка, хватки. И в този момент бих се пуснал на ММА. Харесва ми, само че доста травми се получават - от усуквания на колена, от хватовете другите. Иначе не ме тормози - аз съм първенец по граплинг два пъти. Бях се подготвил доста добре с " Питбулс ММА ", в този клуб, като бях наясно с съвсем всичко, което може да бъде направено по време на среща. Но в действителност - контузиите ми идваха малко допълнително. Два пъти ми вършиха интервенция на колената. Готов съм за всевъзможни оферти - кик бокс, ММА - всичко.

 Снимка 310393
Източник:

Полезен ли беше за теб лагерът в Пукет? Много от състезателите в Тайланд обявиха, че са останали впечатлени от записаните от теб победи там. С какво тъкмо оказва помощ муай тай в срещите ти по разпоредбите на К-1 или в кик бокса? От скоро работиш с Веселин Веселинов. За коя част от изявите ти на кръга чувстваш най-полезна взаимната ви активност?
- За мен чувството да бъда там, на " домашната " за муай тай територия, беше необикновено. Наистина. Друго е, когато си на самото място. С Веселин Веселинов упражняваме на високо равнище. С него се напаснахме. Той има око за багра. Знае какво и по какъв начин да се направи в тренировките. Помогна ми доста да изчистя играта си. Да мога по-лесно и бързо да взимам решенията си по време на дуел.

Имаш ли нормални спаринг сътрудници, с които се готвиш или през избран интервал от време изправяте и нови лица против теб в тренировките?
- Имам. Павел Георгиев е един от тези спаринг сътрудници, които ми оказват помощ доста в подготовката. От един квартал сме и може да се каже, че сме израснали дружно. Много е мъчно с новите спаринг сътрудници. Наистина. Не всеки тренира интензивно като мен. Не всички одобряват това, че ще ги боли главата. Искам тежки спаринги, а там се случва да ти се затвори око, нос, да бъдеш засегнат. А не всеки е подготвен за такива неща.

 Снимка 310392
Източник:

Тренираш двуразово. Как тъкмо обособяваш подготовката си за въздух и физическата ти такава? Противоречи ли си трупането на прекомерно доста мускулна маса с придвижванията с огромна амплитуда и реакциите ти по време на борба?
- Тренирам по избрана стратегия. Понякога вършим изкачвания, от време на време дълги кросове - пирамида е, общо-взето. Започваш с по-леки тренировки, засилваш ги по-късно. Когато е по-далече надпреварата правиш по-продължителни кросове, по-късно в залата чувал, лапи, гири, а вечерта техника с сътрудник. Във фитнеса вършим кръгови извършения, вид tap out или кросфит, единствено че вършим тези неща, които ще са ни от съответна изгода - за усилване на удара, за увеличение на амплитудата, за по-големи провали за съперника - да ни свършат работа по време на пердах.

Спазваш ли прецизен хранителен режим и какво включва той?
- По принцип съм към 90 кг, а се състезавам в последно време главно в категория до 84. В последните дни преди съревнование трансформирам малко нещата, като виждам да не одобрявам въглехидрати, пия доста вода. Иначе чисто като храна хапвам телешко, риба и салати.

Пречи и те разсейва или пък те стимулира и зарежда твоята половинка преди значими срещи?
- Не, несъмнено не ми пречи. Друго си е да си имаш някой, при който да се прибереш, откакто си упражнявал до изнемогване. Има едно успокоение, което е доста скъпо. Сам не си е работа, по този начин да го кажем.

 Снимка 310386
Източник:

Говори ли ти се за случая, който си претърпял преди време? Кой беше отговорен? Какво тъкмо се случи? Как по-късно продължи да тренираш пълноценно? Колко време ти беше належащо за възобновяване?
- Тогава се готвих за боксов мач. Тогава упражнявах в Левски. Аз там започнах. Готвех се за съревнование, само че не стигнах до това, за жалост. Така и не съумях да вземам участие в боксов шампионат. Бях попаднал в такива среди. Конфликтни. Радвам се, че съм минал през сходни неща. Имам и подобен житейски опит, който ми дава самочувствие. Беше тежко. Лекарите ми споделиха, че пребивавам втори живот. Спаси ме това, че съм по висок, тъй като острието беше влезнало нагоре, а не напред. Но беше нечисто, поради което трябваше да ми се прочиства организмът известно време. Ходех с дренаж. Беше пъклен неприятно.

Внимателно преценяваш професионалните си задължения. Имаш ли екип, който да дава отговор за това или се доверяваш на личния си инстинкт? Видя се, че в тази ситуация с Combat Promotion всичко беше изпипано и преценено до последния подробност и двете страни останахте удовлетворени от извършената галавечер.
- Организацията на галавечерта доста ми хареса. Имаше съдии от други страни, имаше кътмени, имаше цели екипи от експерти, доктори, всичко беше доста професионално. Отделно озвучаване, осветяване, стратегия, изпипана до последния подробност - нямаше от какво да се оплача. Георги Анадолов беше поканил елитни, мощни състезатели, от Mike`s Gym, където знаете какъв брой високо е равнището. Всичко беше направено съвършено.

 Снимка 310411
Източник:

Срещу идващия си противник - Майк Спранг ще се изправиш за купата на Combat Promotion в съответния жанр. Какво знаеш за него, също така, което елементарно може да бъде открито във виртуалната база данни? Достатъчно осведомен ли си за преимуществата и минусите му, преди конфликта посред ви на 13.01, още веднъж в София?
- За мен това е чудесна опция да си " сверя часовника ", както се споделя. Знаете по какъв начин се приготвят състезателите от Mike`s Gym, какъвто е и Спранг - упражняват дружно със международни първенци. Трябва непрекъснато да покачвам равнището си. Не мога да заставам на все едно и също. Трябва да има придвижване нагоре.

12 дни преди мача си с Кристиан на SFC 5 счупи носа си. Как се случи това и повлия ли ти, забави ли подготовката ти?
- По принцип ние вършим по този начин, че организираме най-вече спаринги няколко седмици преди мачовете ни, само че непоредствено преди борба - десетина дни преди този момент стопираме, с цел да можем да останем " жадни " за дуел. И тъкмо когато трябваше да се вършат последните спаринги, най-важните, аз ги стопирах. Даде ми това отражение и на мача, тъй като бях по-агресивен, желаех бързо да приключа, с цел да не понеса удар, от който може да стартира щедро да кърви носът ми. Това малко ме напрегна и бях прибързан в някои от дейностите си. Кораво момче се оказа Кристиан. Понесе доста чисти, точни удари, само че оставаше на крайници. Чест му прави, че се би по този начин мъжки.

 Арената на бойните изкуства SFC'5 - величествен шоу театър
Арената на бойните изкуства SFC`5 - величествен шоу театър

Невиждана галавечер на площад " Батенберг ", празник на " Несломимия военен дух "

Би ли коментирал мача си с Деян Топалски? В края на срещата изглеждаше, че не си удовлетворен от решението на съдиите? Защо? Затрудни ли те противоположният му гард? Редуваше комбинации 1-2 с хай кик, а по-късно и лоу кик - като по учебник. Имаш ли авансово готови сходни комбинации от удари или импровизираш съгласно стойката и държанието на противника си?
- Чувствам се ощетен. Това беше ясно още тогава. Ще забележим дали през декември ще има реванш. Може пък да не му изнася много-много да се бие още веднъж с мен... Взех първия и втория рунд и в третия бях сигурен, че взимам мача. Играх на контраатаки. За противоположния гард - тогава толкоз време се готвих за него, че този мач все едно, че го бях играл няколко пъти. Знаех, че ще го надиграя. Нищо не ми направи. Сега мисля да го нокаутирам, с цел да е ясно кой е по-добър от двамата. Направиха си го тук в България звезда, само че аз желая реванш. Те са наясно с това. Подкрепям го за всичко, което прави, от позиция на щедрост. Това, че употребява името си за положителни цели. Но това няма нищо общо със протичащото се в срещите му. Реално видяно той има 1-2 години спортна кариера. Цялата зала ме поддържаше. Всички знаеха кой е спечелил. Ако ми беше споделил, че мачът е бил равносилен, щях да му стисна ръката. Но той ми сподели, че ме бил пребил. Ще я забележим тази работа. Ще го смъква на земята. Буквално.

Казваш, че измежду обичаните ти състезатели в легендата Бадр Хари. Защо? Случва ли ти се по време на мач да искаш да пресъздадеш в багра си някои от неговите удари?
- Гледам от всеки да си взема по нещо, което ми харесва. Той най-вече ми подхожда като държание, мотивация, както и несъмнено това, че е нокаутьор. Няма някой, от който да е изгубил и да не си е взел реванш по-късно.

Какво е мнението ти за шоуто сред Мейуедър и Макгрегър?
- Според мен момчетата добре си го направиха, по-късно си взеха парите и по този начин. Някои споделят, че не им представлявало интерес, че било цирк и по този начин нататък. А за какво са го гледали тогава? Нека отговорят на този въпрос, преди да подлагат на критика.

 Флойд Мейуедър победи Конър Макгрегър в Лас Вегас! Обновена
Боксът победи ММА в шоуто на годината, Роки остава в историята! (ВИДЕО)

Ирландецът загуби!
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР