Един от големите ни баскетболни таланти - Мартин Ангелов, прави

...
Един от големите ни баскетболни таланти - Мартин Ангелов, прави
Коментари Харесай

15-годишен български баскетболист прави фурор в САЩ

Един от огромните ни баскетболни гении - Мартин Ангелов, прави страховит възторг в Съединени американски щати. Навръх националния ни празник, 3 март, роденият през 2002 година гард класира тима си " Лоуър Кейп Мей " на край в своята група в Южен Ню Джърси.

Юношата на БУБА баскетбол бе с главен принос за успеха против " Барнегат " с 59:44 след продължение. Роденият в София състезател даде звук на обрата в мача, като в това време наниза 24 точки (сред които 6 тройки от 10 опита). Само в последната четвърт българинът означи 8 точки, а в продължението се отличи с още 7.

Ангелов изведе " Лоуър Кейп Мей " до край в района за първи път от 30 години насам и напълно разумно бе в центъра на вниманието след края на срещата.

С представянето си 15-годишният гард към този момент е втори в целия щат Ню Джърси по вкарани тройки - 112 досега през сезона.

Решителният мач в групата против " Хадънфийлд " е довечера, а " Лоуър Кейн Мей " е на победа от Финалната четворка в щата Ню Джърси.

-->

Мартин Ангелов е роден на 29 юли 2002 година в София. На 6-годишна възраст постъпва в школата на БУБА баскетбол, а след това фамилията му отпътува със зелена карта за Съединени американски щати.

У нас той е ставал първенец с разнообразни възрасти като играч на БУБА. Играе с №3 на гърба в чест на своя кумир Дражен Петрович.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР