Един от големите индустриални холдинги в България, изграден изцяло с

...
Един от големите индустриални холдинги в България, изграден изцяло с
Коментари Харесай

Един от големите индустриални холдинги в България променя името си

Един от огромните индустриални холдинги в България, построен напълно с български частен капитал КЦМ 2000 АД трансформира наименованието си. То към този момент ще бъде ХОЛДИНГ КЦМ 2000 АД, стана ясно след постоянното общо заседание на акционерите.

Пред акционерите бяха регистрирани положителните резултати на сдруженията от Групата за 2021 година, реализирани без значение от високите цени на енерго-носителите и рецесията с COVID-19. Като едно от най-важните събития за КЦМ 2000 АД през 2021 година бе маркирано придобиването на най-голямото дружество за рандеман и преправяне на оловно-цинкови руди в страната - " Върба-Батанци ", респективно " Горубсо-Мадан " АД.
 КЦМ уголемява производството си с €65 милиона
С €65 милиона уголемяват комбината за цветни метали в Пловдив

Средствата са отпуснати от Европейска инвестиционна банка по проекта " Юнкер "

За член на Съвет на шефовете на ХОЛДИНГ КЦМ 2000 бе определен Сергей Атанасов, изпълнителен шеф на " Горубсо-Мадан " АД. Досегашните членове на Съвета - Румен Цонев, Розин Ангелов, Иван Добрев и Стоян Пехливанов, не престават мандатите си.

" Настоящите промени затвърждават трайното разгръщане на холдинга в минно-металургичния бранш на страната. Те са в осъществяване на тактиката ни за отвесна интеграция на бизнеса - от добива на първоначални първични материали през преработката им до метали и произвеждане на крайни потребителски произведения, в основата, на които са оловото и цинка. Така се надгражда и солидната позиция на компанията, създавана към този момент повече от 60 години като високо сполучлив бранд ", показа Румен Цонев, основен изпълнителен шеф на ХОЛДИНГ КЦМ 2000.
 ОББ взе участие с 20 млн. евро в капиталов заем за КЦМ
ОББ взе участие с 20 млн. евро в капиталов заем за КЦМ

Останалата част от плана ще бъде финансирана от Европейска капиталова банка и още две търговски банки.

КЦМ е най-голямата компания за произвеждане на олово и цинк в Югоизточна Европа и изнася за съвсем целия свят.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР