Един от големите фаворити за титлата на US Open Рафаел

...
Един от големите фаворити за титлата на US Open Рафаел
Коментари Харесай

Надал си поигра с австралиец като котка с мишка

Един от огромните любимци за купата на US Open Рафаел Надал даде сериозна поръчка за спечелването ѝ. Испанецът потегли мощно на кортовете на Флашинг Медоус и премаза като товарен трен австралиеца Джон Милман.

Мнозина чакаха сериозна борба и даже допустима изненада, защото Милман имаше победа над Роджър Федерер предходната година в Ню Йорк. Сега обаче се оказа прекомерно ниска летва за Матадора от Майорка и се прибира рано-рано към родината си.

Поставеният под номер две в главната скица имаше потребност от малко повече от два часа на корта, с цел да се разправи с съперника си с 6:3, 6:2, 6:2. Надал притискаше австралиеца до стената във всяка една комфортна опция и това го сложи на колене.

Големият любимец реализира ранни пробиви и в трите сета, което направи задачата му повече от лесна. Така той без безусловно никакви усложнения продължи във втория кръг, където го чака различен австралиец - Танаси Кокинакис, за който също най-големият връх в кариерата е победа над Роджър Федерер, въпреки и не на мач от Големия шлем.

Напред продължава и 6-ият в схемата Александър Зверев, само че надалеч по-трудно от Надал. Германецът се мъчи три часа и пет сета против непоставения молдовец Раду Албот, само че в последна сметка го преодоля след 6:1, 6:3, 3:6, 4:6, 6:2.

Така той избегна нерадостната орис на Доминик Тийм, Карен Хачанов, Стефанос Циципас и РОберто Баутиста-Агут, които не съумяха да преодолеят първия кръг от поставените в първата десетка на схемата. Зверев обаче ще има нелека задача против представителя на домакините Франсис Тиафо във втория кръг.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР