Един от големите фаворити в Лига Европа Борусия Дортмунд е

...
Един от големите фаворити в Лига Европа Борусия Дортмунд е
Коментари Харесай

Един от фаворитите в Лига Европа пред отпадане, крах за Борусия в Дортмунд

Един от огромните любимци в Лига Европа Борусия Дортмунд е пред отпадане в шампионата, откакто в първи осминафинален дуел загуби изненадващо с 1:2 от Ред Бул Залцбург на своя „ Сигнал Идуна Парк”.

В Дортмунд домакините по никакъв метод не оправдаха ролята си на любимец и в последна сметка закономерно изгубиха дуела, и останаха с много по-малки шансове за продължение напред.

Още от първите минути гостите демонстрираха, че нямат никакво терзание от противника и от фамозната „ жълта стена”, агитката на Борусия. Надлъгването в средата на терена преобладаваше през първото полувреме, само че в неговия край Залцбург загатна за това, което следва през втората част.

В 40-ата минута Роман Бюрке мазета с крайник рисков изстрел на Хий-Чан Хуан, а незабавно по-късно Мунас Дабур изпусна добър късмет с глава. В добавеното време пък Хуан още веднъж опитва шанса си.

Чудесната игра на гостите даде резултата в 48-ата минута. В нея Йомер Топрак извърши нарушаване към границата на наказателното поле. Съдията Славко Винчич реши, че това е дузпа, а Валон Бериша осъществя 11-метровия удар.

Попадението вдъхна още повече убеденост на австрийците и в 57-ата минута те сензационно стигнаха до втори гол. Той още веднъж бе дело на Бериша. Щефан Лайнер проби отдясно и от аутлинията хитро върна по земя обратно към наказателното поле. Там на метър зад точката за дузпата несмущаван чакаше косоварят, който с съвършен удар в горния ъгъл вкара за 2:0.

Петер Щьогер реагира като вкара в игра Максимилиан Филип и Кристиан Пулишич и това даде най-малко първичен резултат. Секунди, откакто влезе в игра, Пулишич центрира прострелно към наказателното поле, там Андре Шюрле се оправи с Лайнер и съумя да понижи за 1:2.

Само че в оставащите към 30 минути домакините по този начин и не съумяха да основат непрекъснат напън и да стигнат до съществени голови положения, като се изключи мощен удар с глава на Сократис в 80-ата минута, минал на сантиметри над вратата.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР