Един от големите български клубове през 90-те години е във

...
Един от големите български клубове през 90-те години е във
Коментари Харесай

Голям български клуб обяви фалит

Един от огромните български клубове през 90-те години е във в действителност банкрут. Президентът на Нефтохимик Анелия Златкова разгласи пред „ Новапрес “, че през днешния ден е входирала писмо до Община Бургас за връщане на акциите заради неспособност и отвращение да продължи финансирането на тима. Това значи, че клубът, придобил голяма известност у нас през последното десетилетие на предишния век, ще банкрутира и ще прекрати присъединяване във Втора лига.

„ Може би ще засегна тематики и хора, които никой не смееше обществено да визира и съм сигурна, че още веднъж ще бъда оплюта, само че към този момент ми е всекидневие, откогато поех клуба. Трудно е да се работи във враждебна среда, съвсем невероятно. От една година има хора, които недоволстват от мен, само че не са помогнали с нищо, с цел да имат право да ме съдят. Месец март, когато поех клуба, лицензът беше заплашен и на 23-и изпълнителният шеф Манол Иванов изплати почти 45 хиляди лв. за дължими заплати към 31/12/2020. Изплатихме и по три заплати на треньорите от ДЮШ. Осигурихме и естествени условия за подготвителен развой плюс хотел и храна на треньорския щаб и футболистите. Успяхме да спасим тима от изпадане и тогава отново имаше недоволни “, съобщи Златкова.

„ Връщайки акциите на Община Бургас, аз дефакто се отхвърлям да не преставам финансирането на клуба. В момента, както се знае, нямаше ток на стадион „ Ефбет Арена “ на мача със Спортист от Своге. Отказвам да бъда манипулирана и да ми се извиват непрестанно ръцете за каквото и да било. Най-вероятно лицензът на Нефтохимик ще бъде лишен, тъй че тимът няма по какъв начин да продължи присъединяване си във Втора Професионална лига. Проведох среща с другия акционер Константин Джамбазов с който разисках поемането на ДЮШ.

Непрекъснато бяхме упреквани от родители, че се взимат средства от ДЮШ, с цел да се дават на мъжкия тим. При състояние, че Община Бургас за година е превела 118 хиляди за школата, а таксите, които се събират от децата, са сред 4500 и 5000 на месец, а заплатите на треньорите единствено са 8 хиляди лв., разноските за мачовете на децата седмично са сред 1000 и 1500 лв. плюс поддържането на елитна U19, която единствено за август месец ни струваше 12 хиляди лв. за пътуванията, за мачове. Цялата тази картина му беше показана и към този момент втора седмица очаквам отговор дали ще поеме ДЮШ на тима. В рамките на тази календарна година всички отговорности към снабдители и неплатени фактури поемаме уговорката да бъдат изплатени, приключи Златкова.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР