Един от фаворитите за президент на каталунския гранд Барселона -

Един от фаворитите за президент на каталунския гранд Барселона - ...

Виктор Фонт иска да върне легендите на Барселона


Един от фаворитите за президент на каталунския гранд Барселона - Виктор Фонт, обяви намерението си да събере отново на "Камп Ноу" Лионел Меси и Джосеп Гуардиола. Той си е поставил и амбициозната задача да върне на работа в клуба легендите Чави, Иниеста и Пуйол.

"Голямо предизвикателство е да замениш най-доброто поколение в света на футбола, което вярвам, че имахме в последните десетина години. Особено във времена, когато конкуренцията е огромна и много клубове са притежавани от мощни собственици. Барселона има нужда от значителни инвестиции, с които да се завърши реновирането на стадиона, и то в свят, засегнат от коронавируса.

Ясно е, че трябва да имаме солиден план, за да се изправим срещу тези предизвикателства. Имаме намерение на изградим много силен и конкурентоспособен проект. Късметлии сме, че в Барса наследихме един стил на игра, който Йохен Кройф интегрира в цялата организация. Повечето от най-добрите професионалисти, които познават този стил, обичат клуба и са негови фенове - Джосеп Гуардиола, Чави, Иниеста, Пуйол. Всички те са легенди на клуба, които е момента не работят в него. Трябва да ги върнем, за да сме сигурни, че ще имаме много конкурентен проект.

Единственото, което Меси би искал да знае, че е част от такъв проект, който има амбицията да спечели следващата Шампионската лига. Не се съмняваме, че ако имаме честта да поемем управлението на клуба, ще можем да постигнем това", сподели оптимистично настроеният Фонт пред "Скай Спортс".
Карлес Тускетс временно бе назначен за президент на Барселона
Карлес Тускетс временно бе назначен за президент на Барселона

Заменя подалия оставка Хосеп Бартомеу

Източник: topsport.bg