Фалшивият избирател от Мичиган описа планиране с адвокатите на кампанията на Тръмп: „Майк Пенс и Конгресът [да] вземат това решение“

...
Един от фалшивите избиратели, предложен от републиканците в Мичиган, каза
Коментари Харесай

Един от фалшивите избиратели, предложен от републиканците в Мичиган, каза през декември 2020 г., че планът за използване на плоча фалшиви избиратели, които да помогнат на Доналд Тръмп да спечели техния щат, се събраха след разговори с „някои много невероятни конституционни адвокати“ от кампанията на Тръмп.

В радио интервю от декември 2020 г., прегледано от KFile на CNN, Мешон Мадок, един от 16-те фалшиви избиратели в Мичиган, обвинени от държавния прокурор за предполагаемата схема, описаха подробно плана, ръководен от кампанията на Тръмп, и казаха, че решаващото решение кои избиратели да бъдат използвани в крайна сметка ще бъде на конституционния адвокат и вицепрезидента Майк Пенс и Конгреса.< /p>

Наскоро разкритото интервю разкрива подробните познания на Мадок за участието на кампанията на Тръмп в заговора и подкопава нейните по-скорошни коментари, твърдейки само „смътен“ спомен за това, когато беше попитан за репортажи на CNN от миналата година – която първа съобщи за предполагаемото участие на кампанията на Тръмп в схемата, според три източника с пряка информация.

Докато Мадок преди това твърдеше, че фалшивите избиратели на Републиканската партия не са предназначени да заменят легитимните избиратели на Демократическата партия, дори в интервюто от декември 2020 г. нейните новоразкрити коментари за Пенс показват нейното разбиране, че списъкът от фалшиви избиратели може в крайна сметка да узурпира легитимните гласове на избирателите на 6 януари 2021 г.

Въпреки че Тръмп загуби щата с повече от 150 000 гласа, Мадок и 15 други подписаха фалшиви удостоверения, в които твърдяха, че са законните избиратели от щата само дни преди интервюто и се опитаха да влязат в столицата на щата, за да предадат гласовете.

„Аз не съм конституционен адвокат“, каза Мадок на 16 декември , 2020 г., в интервю с местния радиоводещ Стив Грубер. „Аз съм избирател на Доналд Тръмп от Републиканската партия в Мичиган. Аз, заедно с останалите 15 избиратели, бяхме ръководени от правни умове – адвокати на нашия президент, някои много невероятни конституционни адвокати – никога през целия си живот не съм оценявал юридическите умове и адвокати преди.“

Тя не го направи посочете имената на адвокатите на Тръмп, които са участвали.

„Мога да ви кажа, че през последните няколко седмици само някои невероятни умове“, добави тя. „И доколкото разбирам, знаете, имате федерален конституционен закон, а след това имате щатски устав, хм, и това са две различни неща. И така, това, което направихме, ъъъ, заедно със седем други щата, наистина изпратихме избиратели на дуел и това ще бъде там преди, хм, разбирате ли, федерален конституционен адвокат, и ще бъде преди, ъъъ, Майк Пенс и Конгреса да вземе това решение.“

Мадок, съпругата на консервативен член на щатското законодателно събрание, ще продължи да служи като съпредседател на Републиканската партия в Мичиган след изборите през 2020 г. и ще ръководи историческите загуби за Мичиганските републиканци по време на междинните избори през 2022 г.

Тя повтори някои от най-противоречивите фалшиви твърдения на Тръмп за измама на гласоподавателите на изборите през 2020 г. и в крайна сметка изтри туит, разпространяващ неоснователната теория на конспирацията, че Dominion Voting Systems е променила гласовете на изборите .

В интервюто от декември 2020 г. Мадок цитира изборите от 1960 г. в Хавай, при които про-Кенеди избиратели също са изпратени в Националния архив – аргумент, цитиран от адвокатите на кампанията на Тръмп в бележки, които очертават техните фалшиви избирателни планове .

„Мисля, че последният път беше през 1960 г., когато щатът Хавай изпрати дуел“, каза Мадок.

Има ключови разлики между изборите през 2020 г. в Мичиган и изборите през 1960 г. в Хавай. Победата на Ричард Никсън в щата беше обърната след повторно преброяване, като Джон Ф. Кенеди получи електоралните гласове на щата. Никсън и Кенеди бяха разделени по време на повторното преброяване с по-малко от 150 гласа. Байдън поведе Тръмп с повече от 150 000 гласа в Мичиган и резултатът никога не е бил под съмнение.

Мадок отказа да коментира този доклад.

„Неясно за мен“

< p>Въпреки че демонстрира разбиране за това как точно е работил планът за използване на фалшиви избиратели през декември 2020 г., Мадок оттогава каза, че не си спомня много подробностите.

„Много от това все още е неясно на мен. И нямам никаква комуникация по имейл с нито един от тези хора“, каза Мадок, когато беше попитана кои адвокати са я помолили да подпише фалшивите изборни документи в друго интервю със Стив Грубер през юли 2023 г.

Мадок изглежда поставен вината върху последния председател на щатската партия.

„Лора Кокс беше нашият държавен партиен председател по това време, някой от нейния персонал се свърза с всички нас, помоли ни да бъдем в офиса на Републиканската партия в Мичиган в 14:00 ч. “, каза Мадок.

Кокс каза в показания пред избирателната комисия на Камарата, която разследва 6 януари 2021 г., тя е била помолена от кампанията на Тръмп да „улесни срещата на избирателите и подписването на някакъв документ“, което Кокс каза, че я карало да се чувства неудобно.

„И така, излязохме с документ, че ще ги накараме да имат церемониална среща и един човек ще подпише документ, в който се посочва, че ако може би нещо се случи в съдилища, те желаеха и можеха да служат като избиратели от Мичиган за Доналд Тръмп и Майк Пенс“, каза Кокс.

Обвинени

През юли главният прокурор на Мичиган Дана Несел обвини Мадок и останалите 15 за ролите им в плана на кампанията на Тръмп за подкопаване на Избирателната колегия и за преобръщане на резултатите от изборите през 2020 г. чрез заместване на законните избиратели от Демократическата партия с фалшиви избиратели от Републиканската партия.

Всеки от фалшивите избиратели от Мичиган беше обвинен в осем щата престъпления: две обвинения за подправяне, едно обвинение за заговор за извършване на фалшификация, две обвинения за заговор за извършване на фалшификация на изборния закон, едно обвинение за заговор за извършване на фалшификация на изборния закон, едно обвинение за публикуване на фалшив запис и едно обвинение за заговор за публикуване на фалшив запис. Всеки човек се пледира за невинен по обвиненията за престъпление.

За повече новини и бюлетини на CNN създайте акаунт на CNN.com

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР