Един от емблематичните ресторанти в Стария град – Улпия ще

...
Един от емблематичните ресторанти в Стария град – Улпия ще
Коментари Харесай

Емблематичен ресторант в Стария град отива при Агенцията по лозята и виното

Един от емблематичните заведения за хранене в Стария град – „ Улпия ” ще има нови стопани. Общинският съвет в Пловдив реши да го даде безплатно за 10 години или до възникването  на потребност на Изпълнителната организация по лозята и виното.
Прочетете още
Идеята на органа към Министерството на земеделието е там да се нарежда българското посланичество на Международната организация на лозята и виното, в която вземат участие 48 страни.  В къщата на Киркор Топрабашян ще се сътвори районен референтен център. Чрез него ще се хармонизират съществуващите практики и стандарти във винопроизводстовто, приготвят нови интернационалните стандарти, както и да се усъвършенства производството и маркетинга на българските артикули.

Бившият ресторант е без стопани, откакто през 2018 година компанията, която го държеше се отхвърли от концесията. След това опитите на градските управляващи да се откри наемател удариха на камък и по този начин 4 години той стои празен.

Шефът на общинска благосъстоятелност Николай Аджеларов и някогашният шеф на „ Старинен Пловдив ”, а в този момент консултант от ГЕРБ Йордан Илиев обясниха, че това най-хубавият вид.  Вместо да се дава на частник, който ще срещне големи компликации от НИНКН за всяко капиталово желание, къщата ще се даде на държавно звено. То ще може да стопанисва по-лесно парцела, както и цялата инвестиция ще е за тяхна сметка.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР