Един от емблематичните български водещи в годините след прехода навърши

...
Един от емблематичните български водещи в годините след прехода навърши
Коментари Харесай

Ники Кънчев чукна 60

Един от емблематичните български водещи в годините след прехода навърши 60 години тези дни, само че през главата му даже за момент не минава мисълта за пенсиониране. Това е Ники Кънчев. На 26 декември той отпразнува своята кръгла годишнина, засипан с поздрави от съвсем всички родни звезди. Въпреки огромната му известност и грамотност обаче, към този момент цяла година за него няма място на телевизионния екран. Работи в Дарик радио, а свободното си време запълва с щедрост.

Съдбата на Ники Кънчев потвърждава главната характерност за неговата зодия Козирог – при хората, родени под този знак, триумфът идва мъчно, постепенно и с доста работа. Но един път реализиран, той остава за дълго, тъй като лежи на солидни основи. Точно по този начин се случва в живота на водещия, който евентуално вечно ще остане в историята на българската телевизия като „ Мистър Стани богат ”.

Роден на 26 декември 1960 година в Червен бряг , той рано се научава да се радва на всеки дребен триумф, който реализира. Защото, за разлика от доста родни звезди, родени „ със сребърна лъжичка в устата ”, при него нищо не идва наготово. Понеже има огромни упоритости, само че не може да разчита на никакви връзки в обществото, още в годините на социализма той привиква с мисълта, че ще реализира всичко с големи старания. Не пести сили в нищо, с което се занимава. Завършва гимназия със златен орден, а по-късно взема решение да учи публицистика. Когато години по-късно го питат кой е първият път, в който се е почувствал същински благополучен, без съмнение дава отговор: „ Когато ме одобриха във Факултета по публицистика За едно момче от Червен бряг... на мен ми се видя същинско достижение! ”. В тези години за едно място във факултета се конкурират над 130 души. Ники е състудент с Любен Дилов-син и Кристина Патрашкова, които са от неговия курс.

Бъдещата тв звезда се усеща щастливец и след първата си обява във вестник. „ Ходих до репа да видя дали публикацията ми е излязла. Много се вълнувах ”, споделя Ники. По това време няма огромен избор от медии, в които може да работи. Факултетът по публицистика на Софийския университет не му е задоволителен и продължава образованието си в Москва, където специализира „ телевизия ”. Но дълги години дисплеят за него е единствено фантазия. Насочва се към вестниците – има шанс да попадне в най-големия за времето си – „ Работническо дело ”. Остава там и откакто сменят името с „ Дума ”. Превръща се в един от любимците на основния редактор – именития Стефан Продев. Признава, че е очаквал с неспокойствие измененията от есента на 1989-а, които за него откриват нови благоприятни условия в кариерата. „ Бях на ръба на младостта – да стартира сериозните неща в живота. Виждах, че мъчно ще съумея в публицистиката, в случай че не се появят нови малките екрани, нови радиа... Всичко беше затворено, етажирано, с връзки трябваше да се влиза в тези структури ”, спомня си Ники Кънчев. За благополучие, измененията фактически водят до предстоящата от него поява на нови медии. Самият той става един от създателите на известния при започване на прехода състезателен вестник „ Меридиан спринт ”, а след това „ вкарва в приложимост ” и прословутата си пристрастеност към музиката като основен редактор на вестниците „ Меридиант рок шоу ” и „ Рокбулевард ”. В началото на 90-те открива и радиоефира. Започва работа в Дарик радио още от основаването му на 21 януари 1993 година Оттогава до през днешния ден Кънчев е част от екипа на тази медия. Независимо с какво друго се занимава, той остава на работа и в радиото, наблягайки, че в никакъв случай не е считал да го напуща.
Но макар че кариерата му е в непрестанен напредък, необятната аудитория научава името му едвам когато Ники Кънчев е 40-годишен. Тогава той става лице на играта „ Стани богат ” по Нова телевизия. Аудиторията е впечатлена от голямата осведоменост и харизмата на водещия, който бързо се трансформира в звезда. За този ангажимент се явява на кастинг дружно с още над 50 известни персони – тв водещи, шоумени, артисти, артисти. Избират него – и тукашните продуценти, и основателите на играта от холандската компания „ Ендемол ”.
Някои разясняват, че славата е пристигнала при него внезапно, пропускайки, че зад този замайващ резултат стоят цели 20 години непосилен труд във вестници и в Дарик радио. Водещият остава на екран със „ Стани богат ” във всички сезони на играта, предавани в границите на цели 13 години – от пролетта на 2001 година до 2014 година Той води и просъществувалото по-кратко време предаване от сходен вид „ Един против всичко ”, само че до ден сегашен хората го назовават „ Мистър Стани богат ”. Това не се трансформира даже когато през 2018 година предаването е преместено в Българска национална телевизия и в стола на водещия сяда известният артист Михаил Билалов. Макар и в никакъв случай да не го е признавал обществено, журналиста е много наскърбен, че стола на водещия му е лишен. Причината е, че той е знаково лице на Нова тв, а Българска национална телевизия упорства да утвърди собствен водещ.

По това време известността на Ники Кънчев към този момент е толкоз огромна, че е невероятно публиката да го не помни. Към опита в „ Стани богат ” от дълго време са добавени и часовете екранно време като лице на друго емблематично предаване в родния ефир – риалитито „ Биг Брадър ”, последвано от „ разклоненията ” му „ ВИП Брадър ” и „ Биг Брадър ол старс ”. Въпреки че доста хора не харесват предаването, с помощта на него водещият става един от най-популярните хора в страната ни.
Именно в тези звездни години обаче се случва и най-голямата покруса в живота му – загубата на една от дъщеричките му, когато е към момента бебе. Както в кариерата, по този начин и в персоналния живот на Ники Кънчев нещата стават постепенно и с доста старания. Той и половинката му Даниела вършат опити за бебе, които обаче по този начин и не дават резултат. По-късно майката на Кънчев разкрива, че Дани е имала цели три спонтанни аборта в опит да роди. Едва когато водещият е на близо 48 години, той и половинката му стават родители на две сестрички-близначки. Децата трябвало да се родят на 20 януари 2009 година, само че избързват – идват на бял свят още на 7 ноември 2008-а. „ За страдание или за наслада бях в риалити стратегия. Бях в „ Денсинг старс ”, когато всичко това се случи – когато двете ми бонбончета бяха в кувьози, а аз танцувах... Това е цената, която плащаме ”, спомня си цели 10 години по-късно бащата. Едната от дъщерите му не оцелява. Отива си от този свят, когато е едвам на 6 месеца. „ Такава загуба не се не помни, такова нещо не се отмива. В същото време ти дава двойна наслада – да се радваш с това, което имаш, да цениш всеки момент, всеки жест ”, споделя още Ники.

Днес той взе участие във всевъзможни благотворителни начинания , като с най-голяма тежест в персоналния му дневен ред имат тези, които са в помощ на недоносени и заболели деца. Заедно с него в тези акции към този момент е и порасналата му щерка Мари-София. Те имат своя традиция – отделят по един ден от седмицата, в който са единствено двамата – татко и щерка. Това ускорява връзката им.

Междувременно известността на Ники също се ускорява. Вече близо 20 години той е един от най-известните хора в страната ни и е мъчно да се откри българин на възраст над 10 години, който не знае името му. Затова всички се изненадват, когато излиза наяве, че е останал без задължения на телевизионния екран. Последното му присъединяване досега е в шоуто „ Маскираният артист ” от 2019-а. Тогава Кънчев е един от „ детективите ”, които вършат догатки кой стои зад маските на сцената. След финала на предаването изчезва от екрана и до през днешния ден никой не е дал ясно пояснение за повода за това. Феновете му могат да го видят на екран само когато понякога го канят негови другари – водещи на други излъчвания. Но в тези стратегии той взе участие само като посетител, а не като техен основател. Така да вземем за пример Ники имаше присъединяване в шоуто на Нова тв „ Пресечна точка ”, чийто водещ е сътрудника му от Дарик радио Михаил Дюзев. После се заприказва, че може да го поканят да работи в Българска национална телевизия, само че го поканиха само като посетител на Георги Любенов в утринния блок през уикенда. До ден сегашен хората се чудят по какъв начин е допустимо да няма работа на екрана за човек с харизмата и интелекта на Ники Кънчев, а в това време да се намира място за водещи, които, меко казано, са надалеч под неговото равнище, писа Уикенд.

Своя 60-и рожден ден Мистър Стани богат посрещна, засипан от поздравите на други известни персони, на почитателите си и на хората, получили помощ в границите на благотворителните акции, в които взе участие. Орлин Павлов, Миро, Иво Танев и Мария Илиева записаха специфични поздрави за него. А празникът му бе почетен и от познати от екрана персони като Мариан Вълев, Ралица Паскалева, Есил Дюран, Павел (от дуото Павел и Венци Венц) и други „ Уважението е най-якият подарък, който може да получи човек. Днес още веднъж го усетих от вас. Обичам ви. Когато имате потребност – отсреща съм! И това не са празни думи ”, разяснява в обществените мрежи водещият. И демонстрира фотография, направена особено за празничния мотив. На нея той е облечен във фланелка с надпис на британски език: „ Легендите са родени през декември ”.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР