Един от експертите на СЗО, разследващи произхода на коронавируса в

...
Един от експертите на СЗО, разследващи произхода на коронавируса в
Коментари Харесай

Експерт на СЗО постави под съмнение американските данни за коронавируса

Един от специалистите на СЗО, проверяващи произхода на ковид в китайския град Ухан, след рецензии от Вашингтон сложи през днешния ден под подозрение достоверността на американските данни за пандемията, съобщи Франс прес.
"Не се доверявайте доста на американските данни ", които са "явно неправилни в доста връзки ", написа в Туитър Питър Дашак през последния ден от престоя си в азиатската страна.
Експертът реагира по този начин след изказвания на представителя на Държавния департамент в Съединени американски щати, който наподобява се дистанцира през вчерашния ден от първите заключения на специалистите от СЗО.
След четириседмична задача в Ухан - преди време център на епидемията, задграничните експерти от тази делегация обявиха във вторник, че не са съумели да открият произхода на COVID-19, който продължава да върлува по света.
Експертите от СЗО обаче решиха като "твърде невероятна " хипотезата, че вирусът е изминал от лаборатория в града - съмнение, подкрепяно известно време от Съединени американски щати.
Администрацията на някогашния президент Доналд Тръмп упрекна също така Института по вирусология в Ухан, че е позволил вирусът да излезе на независимост - съзнателно или не.
Питър Дашак е президент на "ЕкоХелт алайънс " - сдружението, основано в Съединени американски щати, се занимава с предварителна защита на заболявания и е сътрудничело по някои планове с този китайски вирусологичен институт.
Новата администрация в Съединени американски щати се разграничи през вчерашния ден от версията за приключване на вируса от лаборатория, защитавана по-специално от някогашния държавен секретар Майк Помпейо. Обаче одобри скептично и първите изводи на специалистите от СЗО, като прикани те да бъдат тествани от американските служби.
"Вместо да приемем на часа изводи, които може да са стимулирани с всичко, само че не и с просвета, желаеме да забележим къде ни водят данните, къде ни води науката и това ще стане основа за нашите изводи ", съобщи представителят на американската дипломация Нед Прайс.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР