Един от двигателите на Ню Йорк Янкис – Аарън Джъдж,

...
Един от двигателите на Ню Йорк Янкис – Аарън Джъдж,
Коментари Харесай

Звезда на НЙ Янкис аут за три седмици с фрактура в китката

Един от моторите на Ню Йорк Янкис – Аарън Джъдж, няма да играе през идващите най-малко три седмици от постоянния сезон в МЛБ. Аутфилдерът получи фрактура в дясната китка по време на мача против Канзас Сити Роялс тази нощ и няма да може да държи бухалка най-малко доникъде на август. Домакините на ст. " Янки " в Бронкс завоюваха дуела със 7:2, само че изгубиха главен състезател в конкуренцията с Бостън Ред Сокс за първото място в Източната дивизия на Американската лига.

Джъдж бе уцелен от питчера на " кралските " Джейкъб Джунис при батиране още в 1-вия ининг. Използваният снощи като DH слъгър на " янките " спря суинга си, когато видя, че идващата с 93 мили/ч (150 км/ч) бърза топка е отвън страйковата зона, само че късно и тя го удари в китката на задната ръка.



Първоначално Джъдж остана в игра, откакто на първа база се съветва с помощник-треньора Стив Донахю. Той даже означи първата точка в мача при саможертвен флай на Джанкарло Стантън малко по-късно, а в 3-тия ининг още веднъж влезе на база с шлагер в инфилда. Когато обаче отново пристигна редът му в идващия ининг, той бе заменен с пинч-хитъра Мигел Андухар.

След направената рентгенова фотография мениджърът на нюйоркчани Аарън Буун разгласи, че резултатите са " неразбираеми ". Малко по-късно ядрено-магнитен резонанс сподели, че Джъдж има строшаване на трикуетрума – една от костите в основата на дланта.



С максимален принос за успеха на Янкис беше Диди Грегориус, който удари троен хоумрън в 4-тия ининг. Освен Стантън пък с по 1 RBI за триумфа способстваха Грег Бърд и Остин Ромайн, като за всички точки отговорност понесе стартерът на Роялс Джунис (L 5-11).

На възвишението за домакините стартира Сони Грей (W 8-7), който за 5 ининга даде единствено 3 шлагера и 2 бази за боли, без да допусне точка. При задатък от 7:0 той бе заменен от Адам Уорън, който преди да успее да направи навън в 6-ия, сервира двоен хоумрън на Салвадор Перес.



Преди мача стана ясно, че НЙ Янкис е привлякъл нов питчер за своята ротация – левичаря Джей Ей Хап от Торонто Блу Джейс. Участникът в Мача на звездите идва в Бронкс в подмяна на инфилдера Брандън Дръри и аутфилдера от младежката система Били Маккини.

Ню Йорк Янкис - Канзас Сити Роялс 7:2
ст. " Янки "
1 2
3
4
5
6
7
8
9
R
H
E
КАНЗАС СИТИ
0
0
0
0
0
2
0
0
0
2
9
2
НЙ ЯНКИС
2
0
0
4
1
0
0
0
Х
7
11
0

ОСТАНАЛИТЕ РЕЗУЛТАТИ В МЛБ ОТ 26 ЮЛИ:

Американска лига

Лос Анджелис Ейнджълс - Чикаго Уайт Сокс 12:8
Балтимор Ориолс - Тампа Бей Рейс 3:4
Бостън Ред Сокс - Минесота Туинс 1:2
Тексас Рейнджърс - Оукланд Атлетикс 6:7

Национална лига

Чикаго Къбс - Аризона Дайъмъндбекс 7:6
Синсинати Редс - Филаделфия Филис 4:9
Питсбърг Пайрътс - Ню Йорк Метс 6:12
Маями Марлинс - Вашингтон Нешънълс 3:10
Атланта Брейвс - Лос Анджелис Доджърс 2:8
Сан Франциско Джайънтс - Милуоки Бруърс 5:7

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР