Един от двамата катерачи, които бяха хванати в капан на

...
Един от двамата катерачи, които бяха хванати в капан на
Коментари Харесай

Нова трагедия в Гърция, този път в подножието на връх Олимп

Един от двамата катерачи, които бяха хванати в капан на Олимп в понеделник следобяд, бе открит мъртъв през вчерашния ден от членове на гръцката ЕМАК-издирвателна и избавителна работа, оповестява Български вести ".
Според известия, 42-годишният мъж е бил открит на канара покрай връх Стефани, на височина от 2900 метра, с пострадвания, породени от рухване.
Неговият 52-годишен другар беше открит жив в полусънливо положение. Двамата алпинисти бяха хванати в стихия в понеделник следобяд, под връх Стефани, чиито последни 200 метра са чисти скали, наоколо до най-високата точка на планината Митикас. Ръководителят на избавителната единица Ламброс Кицийос предизвести във вторник, че интервенцията ще бъде тежка заради неприятни метеорологични условия.
Припомняме, че през днешния ден към този момент броят на жертвите надвишава 80, а 187 души са потърпевши, само че доста хора остават в неопределеност. Повечето жертви са попаднали в огнения капан в региона на курортното градче Мати, на 40 км североизточно от Атина, в домовете или в колите си. Унищожените къщи са над 2500, а изплащането на държавната помощ стартира от през днешния ден. Много от хората ще би трябвало да стартират живота си от нулата.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР