Един от двамата българи, чиито имена се появяват в досиетата

...
Един от двамата българи, чиито имена се появяват в досиетата
Коментари Харесай

Атанас Чобанов: В досиетата "Пандора" излиза името на Пеевски

Един от двамата българи, чиито имена се появяват в досиетата " Пандора ", е някогашният народен представител от Движение за права и свободи Делян Пеевски. Това заяви Атанас Чобанов, основен редактор на уеб страницата bird.bg, който е сътрудник на интернационалната мрежа за следствия, разгласила през днешния ден първите резултати от изследване на милиони документи за офшорни сметки на политици от целия свят. Той приказва в предаването " Денят с Веселин Дремджиев " по ТВ+.

Името на Пеевски и различен българин не е оповестено при първите резултати през днешния ден, тъй като и двамата не упражняват власт сега, а решението на екипа било първо да се даде публичност за хора, действително участващи във властта..

Чобанов назова Пеевски " айсберга на корупцията в България " и подсети, че той беше един от глобените от Съединени американски щати за корупция по закона " Магнитски ". Журналистът означи, че Пеевски до момента не е бил притесняван от българската прокуратура, само че допусна, че в този момент ще се наложи Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добито имущество да образува инспекция. Причината е, че Пеевски е подал погрешна информация в декларациите си. " Не е проблем, че има офшорни сметки, а че не са декларирани, не са декларирани и активите на тези офшорки, с които би трябвало да се заеме Националната организация за приходите ", сподели Чобанов.

по думите му занапред при изследването на документите ще излизат и други имена.

Какво съставляват " Досиетата Пандора " четете
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР