Един от деветимата кандидати за кмет на община Дупница е

...
Един от деветимата кандидати за кмет на община Дупница е
Коментари Харесай

Кандидат за кмет, подкрепен от Възраждане, е арестуван заради фалшива валута

Един от деветимата претенденти за кмет на община Дупница е арестуван преди идния локален избор. Това е Методи Захаринов, който на изборите се явява като самостоятелен претендент, повдигнат от предприемчив комитет. Номинацията му е подкрепена от " Възраждане ".

Той е разгласен за интернационално търсене от Гърция. Сигналът е въведен в Шенгенската осведомителна система, след което полицията в Кюстендил е била известена.

По информация на Българска национална телевизия Захаринов е арестуван в сряда вечерта в региона на дупнишкото село Самораново след издадена европейска заповед за арест. Арестът, пожелан от гръцките управляващи, е поради влезнала в действие присъда за прилагане на подправена евро валута от 2014 година

От биографията на Захаринов излиза наяве, че той е офицер от запаса, авиоиженер, а сега е контрольор към Службата за пожарна сигурност. Семеен е, с две деца и живее в с. Яхиново, община Дупница.

Съгласно Изборния кодекс записаните претенденти не могат да бъдат задържани до оповестяването на изборните резултати без категорично решение на Централната изборна комисия (ЦИК). За случая на Захаринов тя е дала такова позволение.

Очаква се по-късно в четвъртък Окръжната прокуратура в Кюстендил да внесе искане до съда и да бъде прегледана мярката на задържане.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР