Един от десет изслушани днес в Прокурорската колегия обвинители от

...
Един от десет изслушани днес в Прокурорската колегия обвинители от
Коментари Харесай

Един от 10 прокурора видял Нотариуса на банкета на СРП в Банско

Един от 10 изслушани през днешния ден в Прокурорската гилдия обвинители от Софийската районна прокуратура(СРП) удостовери, че е видял Мартин Божанов-Нотариуса на ведомствения коледен прием в Банско през 2021 година

Божанов, получил прякора Нотариуса, бе разстрелян през януари т.г., а след гибелта му стана ясно, че е упражнявал напън върху магистрати, бил дилър на въздействие в правосъдната власт, парадирал с контактите си в магистратските среди и стопанисвалчастния клуб за магистрати „ SS “ с следен достъп.

Междувременно се заприказва и, че е участвал на празненството преди Коледа на Софийската районна прокуратура.

Пред Прокурорската гилдия през днешния ден прокурор Вероника Димитрова удостовери, че с изключение на Нотариуса е видяла на купона и юрист Велимир Атанасов. Не знаела обаче кой ги е поканил.

„ Двамата бяха на банкета и бяха дружно с участниците на СРП. Към оня миг не знаех кои са те, тогава ги видях за първи и финален път. Направи ми усещане, че тези двамата не ги познавам, само че не съм приела сериозно или притеснително наличието им. Мислех, че са другари на някого и са поканени. Не сме се запознавали, никой не ми ги е представял “, сподели прокурор Димитрова.

Тя изясни, че няколко месеца по-късно сътрудниците почнали да разясняват наличието на Нотариуса и Атанасов.

„ Започна да се разяснява в нашите среди, че имало такива двама души, сетих се, погледнах в интернет, клиповете, интервютата на Антикорупционния фанд. Тогава разбрах по какъв начин се споделят и каква информация има за тях “, сподели прокурор Димитрова. И добави: „ Честно казано, ми стана извънредно неприятно. Не сме уведомявани за наличието на такива посетители, не са ми представяни, не сме се запознавали “.

Останалите разпитани прокурори обявиха, че не си спомнят Нотариуса да е бил на тържеството на СРП. Част от тях през 2021 година са били младши прокурори, нови за системата.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР