Един от дебютантите в българския отбор на европейско първенство при

...
Един от дебютантите в българския отбор на европейско първенство при
Коментари Харесай

Дебютантът Иво Балабанов: Това бяха възможностите ми

Един от дебютантите в българския тим на европейско състезание при мъжете и дамите Иво Балабанов приключи 25-и в бягането на 3000 метра стийпълчейз в Берлин, само че записа персонален връх от 8:51:52 минути.

“Доволен съм от бягането. След като починах две седмици, малко изгубих от динамичността, която бях натрупал през сезона. Доволен съм от персоналното достижение, удовлетворен съм от своето първо европейско състезание за мъже. Нямаше какво повече да направя – това бяха опциите ми, идващия път повече.

Тръпката да тичам на Олимпийския стадион е много огромна, веселя се, че получих тази опция да съм измежду най-хубавите бегачи в стипъла, които съм гледал единствено по малкия екран, а в този момент дори тичам до тях. Надявам се отсега нататък да имам опцията за повече бягания на огромни конгреси и по-добри класирания. Това присъединяване ме стимулира. Ще си умря една седмица и ще стартира да упражнявам за зимата.

Беше по-лесно да тичам тук с компания, а не както на републиканското да повеждам самичък бягането си. По-лесно е, когато има хора, с които да бягаш “, сподели след свою дебют Балабанов, който тренира при Йоло Николов.

РАЯ ИВАНОВА, делегат на Sportal.bg в Берлин

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР