Един от бойките тимове в Примера дивисион продължава да изпитва

...
Един от бойките тимове в Примера дивисион продължава да изпитва
Коментари Харесай

Селта продължава да затъва, изпусна и мача с Осасуна

Един от бойките отбори в Примера дивисион продължава да изпитва усложнения. Селта записа пети следващ мач без победа и към момента е прекомерно покрай рисковата зона. На своя стадион отборът от Виго изпусна триумфа против Осасуна и борбата приключи 1:1.

Всичко се реши в самия завършек на дуела. Четвърт час преди края Санти Мина откри и хвърли "Балаидос " в възторг, като трибуните предвкусваха първи триумф от края на ноември насам. Но Чими Авила изравни за гостите от Памплона в 83-та минута и това статукво се резервира до края.

Мачът стартира равностойно, като първоначално домакините имаха превъзходство. Те бяха покрай откриването на резултата в 21-та минута, когато Пионе Систо се озова на стрелкова позиция, само че изстрелът му срещна гредата.

Малко по-късно Рафиня Алкантара и Яго Аспас изпуснаха страхотни положения за "небесносините " и по този начин Осасуна някак съумя да се опази от попадение. Отново Систо беше покрай разкриване на резултата в 41-та минута, само че стражът на памплонци се намеси и мазета.

Единствената опция за гостите през първото полувреме пристигна в неговото продължение. Тогава Рубен Гарсия беше изведен на чиста позиция, само че ударът му срещна лявата греда. В последна сметка почивката пристигна при нулево тъждество.

Двата отбора си размениха страхотни двуостри офанзиви първоначално и средата на втората част, само че голът все по този начин им убягваше. За да дойдат напрегнатите последни минути на дуела, в които се случи и развръзката в него.

Първо в 75-та минута домакините помислиха, че допират триумфа. Тогава Джоузеф Айдуу пусна страховит пас през половината терен за Санти Мина и го изведе самичък против вратаря. Той пусна топката сред краката му и към този момент озовал се самичък против вратата нямаше по какъв начин да пропусне - 1:0.

Селта се върна обратно да брани нежната преднина и това беше осъдено от Осасуна в 83-та минута. Тогава Первис Еступинан пусна необикновен фалцов пас от левия фланг в наказателното поле, с който отстрани цялата отбрана на "небесносините " и откри непокрития Чими Авила, за който не представляваше компликация да се разпише за 1:1.

С тази развръзка Осасуна събра 24 точки и решително се утвърждава в средата на таблицата. Селта е единствено с 15, с помощта на които най-малко се измъкна от зоната на изпадащите, само че е с еднакъв актив с последния в нея Майорка.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР