Един от бившите треньори на Григор Димитров - аржентинецът Франко

...
Един от бившите треньори на Григор Димитров - аржентинецът Франко
Коментари Харесай

Бивш треньор на Григор за битката с коронавируса: Чувствах, че умирам

Един от някогашните треньори на Григор Димитров - аржентинецът Франко Давин, показа, че е водил тежка борба на живот и гибел с ковид. Наставникът, под чието управление Хуан Мартин Дел Потро завоюва единствената си досега купа от “Големия шлем”, описа по какъв начин е протекло болестта при него.

“В края на юни работех доста интензивно на корта, доста часове. По това време на годината в Маями е горещо. И един ден се почувствах зле и си споделих: “Трябва да спра за един ден, да избягам от жегата”. Просто да върша нещо отвън корта. На идващия ден се върнах към естествения си работен темп и се почувствах изтощен. Същия следобяд си останах вкъщи и си направих тест. Това беше на 25 юни”, описа пред La Nacion Давин.
Franco Davin, now coach of Kyle Edmund, had a very bad time after contracting coronavirus in Miami: " I tell you what I felt: that I was dying. That I was four days away from going one way or the other " (via @sebatorok) https://t.co/iLaoT3Uvdi
— Tumaini Carayol (@tumcarayol) July 21, 2020 “Чувствах се много зле, като че ли бях пипнал неприятен грип, с болки по тялото”, продължи описа си Давин, добавяйки, че никой от роднините и приятелите, с които е общувал, нее бил с позитивен тест за коронавиру с. Ето за какво 50-годишният експерт подозира, че е пипнал вируса от някой, който не е знаел, че е бил инфектиран.

Докато е чакал резултатът от своя тест, аржентинецът не е бил сигурен, че става дума за ковид, само че през уикенда е почнал да усеща, че губи чувството си за усет и подушване. “В началото се почувствах по-добре физически, само че на четвъртия или петия ден започнах да кашлям и да чувствам по какъв начин не ми доближава въздух.

“Това е най-лошото. В моя случай тъкмо това ме накара да се усещам най-отчаян при всичко, което четем. Имам другари италианци, които ми споделят едно нещо, испанци, които ми споделяха друго, само че аз ще ви кажа какво изпитвах аз. Чувствах, че умирам”, сподели още Давин.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР