Един от българските участници в спасителната акция за Боян Петров

...
Един от българските участници в спасителната акция за Боян Петров
Коментари Харесай

Участник в спасителната акция: Бог да прости Боян Петров!

Един от българските участници в избавителната акция за Боян Петров разгласи, че тя е завършила, а диря от българина не е открита. Кирил Петков, дружно с Петко Петков и водачът на хеликоптера капитан Сурендра, не са съумели да открият алпиниста в последния си опит на връх Шиша Пангма.

Настъпиха решителни часове в издирването на Боян Петров

Петков, който е другар на Боян Петров, благодари в профила си във фейсбук на всички, които участваха 10 дни в търсенето и помогнаха то да се реализира, а най-после разгласи: "Бог да го елементарни Боян! ". Ето какво написа той в прочувственото си известие:

ПОСЛЕДНА НАДЕЖДА: Жената до Боян Петров за лавината от поддръжка

"Днес направихме още един полет в екип от трима: капитан Surendra и ние двамата - искахме да се уверим с очите си още един път - стигнахме 7400 м височина (лагер 3) и след това постепенно прелетяхме до базовия лагер като се оглеждахме от всички страни - времето беше слънчево - качихме се от 1500 м до 7400 м без адаптация. "

Хеликоптери излетяха в финален опит да бъде открит Боян Петров

"След това в ниската част на планината направихме доста заходи. Целият високопланински полет беше 1 час и 30 минути. За страдание не открихме Боян, само че в този момент можем да си тръгнем знаейки, че всичко допустимо в действителност беше направено. "

Кои в действителност за безстрашните шерпи?

"Специално желаеме да благодарим на 10-те приятеля на Боян, които през вчерашния ден финансираха този полет непосредствено, на невероятната група и организация на Китай, и на смелите водачи на Simrikair, както и на всички българи, хора и институции, които помогнаха това да се реализира! Бог да го елементарни Боян! ", написа Петков.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР