Един от американските адвокати на депутата от ДПС Делян Пеевски

...
Един от американските адвокати на депутата от ДПС Делян Пеевски
Коментари Харесай

Адвокатите на Пеевски са категорични, че ще го оправдаят пред обвиненията на Василев

Един от американските юристи на депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски от юридическата компания Morgan Lewis Consulting е безапелационен, че обвиняванията против Пеевски от страна на скандалния банкер Цветан Василев са изцяло безпочвени.
„ Обвиненията против господин Делян Пеевски са изцяло безпочвени и голословни. И чакаме с неспокойствие нашата опция да покажем пред Държавния департамент и Министерството на финансите, че те не почиват на никакви обстоятелства, а са неистина “ . Така Нейтън Хохман разяснява пред Канал 3 импортирания от Василев иск по Глобалния акт „ Магнитски “.
Припомняме, че напълно скоро стана ясно, че депутатът от Движение за права и свободи е решил да се " застрахова " от обвиняванията на Цветан Василев против него и против основния прокурор Сотир Цацаров. За задачата Пеевски е наел американската юридическа компания Morgan Lewis Consulting.
Съветник по случая ще е президентът на консултантското сдружение „ Morgan Lewis Consulting” Крис Кокс, който е бил в екипа на президента Роналд Рейгън, а основен юрист – някогашният федерален прокурор Нейтан Хохман. Пред Канал 3 авторитетният правист изясни, че предназначението на закона „ Магнитски “ не е да се пробват разследвани за тежки закононарушения лица да се саморазправят с управляващите, които ги ревизират.
„ Адвокатите на господин Василев са подали искане към Държавния департамент на Съединени американски щати и Министерството на финансите против господин Пеевски. Ние сме уверени, че тези обвинявания са изцяло безпочвени и нямат никаква правна тежест и ще го потвърдим “, разяснява още Хохман . Юристът е безапелационен, че изказванията на банкера-беглец против Делян Пеевски нямат никакво съображение и те ще бъдат оборени от „ Morgan Lewis”, написа " Монитор ".
Междувременно сръбската медия Blic заяви, че банкерът Цветан Василев е изискал леговище в Сърбия и го е получил. Макар западната ни съседка да е длъжна да екстрадира Василев поради неколкократни претенции от страна на българската прокуратура, оповестеният за търсене посредством Интерпол досегашен мажоритарен притежател на Корпоративна комерсиална банка (КТБ) към момента се намира в Белград.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР