Един от AIB-партньорите на Nvidia, хонгконгската компания Manli Technology Group

...
Един от AIB-партньорите на Nvidia, хонгконгската компания Manli Technology Group
Коментари Харесай

Volta, Turing или Ampere? Manli разкри нови подробности за бъдещите видеокарти на Nvidia

Един от AIB-партньорите на Nvidia, хонгконгската компания Manli Technology Group подаде поръчка за препоръка на своите артикули в единния регистър за нотификаций на Евразийската икономическа комисия. Освен от дълго време присъстващите на пазара решения, Manli инцидентно е показала имената и на новите игрови карти за чиповете на Nvidia. Също се разкрива и кодовото име на графичната архитектура, лежаща в основата им.
В първия документ се загатва незнайния по-рано графичен процесор GA104 и неговата частна реализация GA104-400 (спомнете си за чипа GP104-400, който стои в основата на GeForce GTX 1080). По този метод, посоченото име категорично показва архитектурата Ampere, макар че до неотдавна най-вероятното име на бъдещата графична микро-архитектура от Nvidia се смяташе, че е Turing.



Вторият документ хвърля светлина върху цифровото означение на серията нови графични карти. В Мрежата отдавна вървят разногласия, по какъв начин ще се назовава новият флагман на „зеления“ чипмейкър — GeForce GTX 1180 или GeForce GTX 2080? Ако се има вяра на данните от Manli, решенията въз основата на архитектурата Ampere въпреки всичко ще принадлежат към 20-та серия, защото в листата са посочени двата модела: GeForce GTX 2070 и GeForce GTX 2080.

Въпреки статута на формален документ, към тази информация би трябвало да се отнасяме с огромно внимание. Първо, самата Manli може да показва тези имена като един тип „подсказка“ за бъдещите артикули, а въпреки това, от самата Nvidia към момента не е имало осведомителни течове. Към този миг, единствено един човек знае тъкмо по какъв начин ще се споделят новите игрови видеокарти — Дженсън Хуанг.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР