" Един от адвокатите на Ламбе Алабаковски - македонският певец,

...
" Един от адвокатите на Ламбе Алабаковски - македонският певец,
Коментари Харесай

Адвокат на подпалвача Ламбе го брани със скандални думи за българите окупатори 


"
Един от юристите на Ламбе Алабаковски - македонският артист, арестуван за палежа на българският културен дом в Битоля, разяснява пред Ннова телевизия претекстовете на клиента си. Според отбраната му това не е било акт против България. А основната причина Алабаковски да подпали културния център било името, което той носи - Иван Михайлов.

Битоля последователно се връща към естествения си темп на живот, след доста прочувствената вечер нощес, когато стотици локални се включиха в митинга в поддръжка на изпълнителя Ламбе Алабаковски, арестуван и намиращ се в ареста поради палежа на Културния център „ Иван Михайлов” в Битоля. Хората упорстват за това той да бъде освободен, защото съгласно тях не носи виновност за това, което е направил, а на митинга през вчерашния ден даже се чуха апели да бъдат събрани пари, за възможна финансова гаранция, в случай че такава му бъде наложена.

В момента Алабаковски е в ареста, където ще изкара в идващите 8 дни, след което ще стане ясно дали ще му бъде повдигнато ново обвиняване и дали съдът вероятно ще одобри ново искане от прокуратурата за удължение на този арест.

„ Това е било направено в символ на митинг, в символ на проява на това, което той усеща като човек. Не е анти-българофил, в случай че това го мислите. Неговият дядо е стрелян от българите по времето на Втората международна война, които тогава са били окупатори, не са били освободители сигурно. Това не е опрощение. Съгласно закона ще си носи свои последици.

Никой не стои зад неговото решение да го направи това – нито политическа партия, нито било някой различен, това е негов даден миг, на митинг, на уязвимост, подклекнал и го направил това”, съобщи Драган Георгиев, юрист на Ламбе Алабаковски.



Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР