Един от адвокатите на Доналд Тръмп, Кристофър Кисе, предложил през

...
Един от адвокатите на Доналд Тръмп, Кристофър Кисе, предложил през
Коментари Харесай

Тръмп забранил на адвоката си да преговаря за предотвратяване на делото

Един от юристите на Доналд Тръмп, Кристофър Кисе, предложил през есента на 2022 г. да се опита да уреди съглашение с министерството на правораздаването, посредством което да се избегне повдигането на обвинявания против някогашния президент по проблема със секретните документи в Мар-а-Лаго, съобщи " Вашингтон пост ". Кисе се надявал, по личните му думи, да " намали температурата ", и заречен да подходи професионално. Той предполагал, че министъра на правораздаването и основен прокурор Мерик Гарланд не желае да започва следствие против някогашен държавен глава. 

Тръмп обаче решил да се вслуша в препоръките на други юристи, които упорствали да заеме по-войнствен метод. Така Кисе в никакъв случай не се свързал с прокурорите, споделиха пред " Вашингтон пост " трима осведомени източници. Месеци по-късно министерството на правосъдието назначи специфичния прокурор Джак Смит, който проверява Тръмп както за ролята му при щурмуването на Капитолия от 6 януари 2021 година, по този начин и за отмъкването на секретните държавни материали.

Кисе, юрист от Флорида, който в предишното е представлявал и други видни републиканци, получил авансово 3 милиона $, с цел да се причисли към екипа на Тръмп през 2022 година Той отказал коментар пред " Вашингтон пост ".

Инициативата на Кисе от предходната есен е единствено един от многото случаи, в които адвокати и съветници са се опитвали да убедят Тръмп да си сътрудничи с министерството на правораздаването, за да избегне случилото се в петък - тогава против предприемача бяха повдигнати 37 обвинения за хипотетично запазване и укриване на секретни документи в Мар-а-Лаго. Седем съветници на Тръмп, осведомени с следствието, обясниха в изявленията, че той ги е подвел, като им е споделил, че в кутиите с топ секретни документи има единствено отрязъци от вестници и облекла. Той неведнъж отказвал да върне документите, даже когато някои от най-дългогодишните му и лоялни служили го предизвестили какво го чака. Някои даже специално отлетели до Мар-а-Лаго, с цел да го вразумят, напомня " Вашингтон пост ".

77-годишният Тръмп в този момент е изправен пред най-опасния от правна позиция миг в живота си. Ако бъде приет за отговорен, той може да получи десетки години затвор. Във вторник пред съда Тръмп разгласи, че е почтен и даде обещание да се бори до дъно.

" Президентът Тръмп работи в цялостно сходство със Закона за президентските архиви, който е единственият закон, използван за президентите и техните архиви ", сподели в изказване представителят на предизборната му акция Стивън Ченг. " В хода на договарянията за връщането на документите президентът Тръмп сподели на водещия чиновник на министерството на правораздаването " в случай че има нещо, за което се нуждаете от нас, просто ни уведомете ". За страдание, въоръженото министерство на правораздаването отхвърли това предложение за съдействие и организира излишно и противоконституционно щурмуване на дома на президента, с цел да нанесе оптимални политически вреди на водещ кандидат-президент ".
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР