Един от адвокатите на банкера Цветан Василев се оплака от

...
Един от адвокатите на банкера Цветан Василев се оплака от
Коментари Харесай

Адвокат на Цветан Василев се оплака от репресия

Един от юристите на банкера Цветан Василев се оплака от принуда от страна на прокуратурата. Адвокат Лазар Карадалиев популяризира отворено писмо до медиите, в което твърди, че са му повдигнати обвинявания от прокуратурата. Поводът бил дело, в което той бил юрист. 

Пред OFFNews представителят на основния прокурор Румяна Арнаудова изясни, че не знае за сходен случай.  " Не ми е известно за този случай. Ще го ревизира ", изясни тя. 

В писмо до медиите бранителят твърди, че репресията против него почнала, откакто той няколко пъти е подал сигнали против наблюдаващият прокурор по делото против Василев Иван Гешев . Сигналите били свързани с нарушаването на презумпцията за невиновност и осуетяване  разстройване на опцията за осъществяване на обективен развой против клиента му. 

Адвокатът е подал и сигнал против основния прокурор Сотир Цацаров по отношение на оповестяване на обстоятелства на електронната страница на прокуратурата, преди правосъдната фаза на процеса.

Обръщам се с актуалното отворено писмо, защото проблемите се задълбочават и смятам, че живеем в страна, която е освен синоним на корупция, стопански и политически обвързаности, само че и че институциите се употребяват от избрани кръгове за разпра, лишаване на бизнеси и принуда против българските жители, се показва в писмото.

Според Карадалиев демокрацията в страната е потъпкана, " защото изпълнителната власт, в цялостен синхрон с прокуратурата ". Той дава образец със скоростното приемане от Народното събрание на измененията в Закона за правосъдната власт и Наказателно-процесуален кодекс без провеждането на публично обсъждани. По думите му тези промени основават опция на обвинителите да " притискат неуместните, под услужливото опрощение, че се борят с престъпността ".

Излишно е да разясня, какво е чувството за сигурност на българските жители в обстановката в която се намираме и ескалацията на престъпността. Трябва да се подчертае, че единствената отговорност за неналичието на триумф в битката с корупцията /подкупите от най-ниско до най-високо ниво/ и престъпността, следва да се търси от прокуратурата, която в последните години се трансформира само и единствено в реализатор на частни „ поръчки “, написа в писмото си юристът.

Той разяснява, че поради неприемливите промени в Наказателно-процесуален кодекс, които засягат съществени цивилен свободи, е сезиран президентът и " редица политически лица ". 

Според писмото следващата поръчка, която е подхваната от прокуратурата, била ориентирана към него, като юрист на Василев. Той показва:

В качеството си на бранител, неведнъж съм подал сигнали против прокурор Ив.Гешев, за нарушение презумпцията за невиновност и разстройване на опцията за осъществяване на обективен развой против клиента ми. Последният сигнал подадох и против Главния Прокурор С.Цацаров, по отношение на неприемливото оповестяване на обстоятелства на електронната страница на прокуратурата, преди правосъдната фаза на процеса.

Тези мои дейности, очевидно предизвикаха представителите на обвиняването да задвижат цялата държавна машина против мен, както са го правили против доста други представители на бизнеса и политическите съперници. Първото деяние подхванато против мен е на неуместно обвиняване по дело, по което съм имал качеството на бранител.

В актуалният случай, смятам че прокуратурата мина всички граници и очевидно чашата им на самообладание преля, т.к. осъзнават отговорността, която би трябвало да понесат за противозаконните дейности осъществени от властта. Тази отговорност ще бъде търсена отвън българската страна, в която липсва разделянето на управляващите и правосъдната система в лицето на прокуратурата е изцяло подчинена на политически и стопански кръгове.

Според него държанието на българската прокуратура е тъкмо като в тази ситуация " Магнитски " и репресиите против юриста на Бил Браудър от съветските управляващи. 

Карадалиев декларира, че опитите на прокуратурата да повдигат обвинявания за заплашване, няма да му попречат да продължа да упражнява специалност си.

Считам, че дискредитирането ми е за омаловажаване на защитната позиция на Цветан Василев и уповаване на единствения, аргументиран мотив съгласно Главни прокурор Цацаров „ Това лице е обвинено няма да разясня думите му “. Поради тази глупост в държанието на прокуратурата се стигана до обстановка в която, когато властта би трябвало да даде отговор и да понесе отговорността си, повдига обвиняване. Както е споделил Сталин „ Има човек, има проблем “. При тази Сталинистка прокуратура, съм наясно с всички отрицателни последици, които ще рефлектират върху мен, само че няма да мълча и безгласно да приема потъпкването на европейските полезности, конституционните права и главното право, което всеки български жител има, а точно правото на отбрана, се показва още в писмото.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР