Един от 4-мата кандидати за президент на Турция - Мухарем

...
Един от 4-мата кандидати за президент на Турция - Мухарем
Коментари Харесай

Единият от кандидатите за президент в Турция се оттегли, Кълъчдароглу го покани в своя лагер

Един от 4-мата претенденти за президент на Турция - Мухарем Индже, се отдръпна от конкуренцията, а като причина за това уточни клеветническа акция, ориентирана против него. По думите му Турция " не може да отбрани репутацията му ".
Оттеглям се от конкуренцията. Правя това за страната си... Когато от опозицията изгубят изборите, ще стоварят цялата виновност върху нас. Нямат повече оправдания. Искам глас от всеки дом за партия " Родина ", отдръпвам кандидатурата си за президент.
Мухарем Индже, водач на опозиционната партия „ Родина “

Индже изоставаше в конкуренцията по отношение на главните съперници - Реджеп Ердоган и Кемал Калъчдароглу. Според социолози отдръпването му усилва възможностите на Калъчдароглу. По време на протест в Анкара актуалният турски президент дефинира отдръпването на съперника си като " тъжна новина ".
Един от претендентите се отдръпна от кандидатурата си. Разбира се, не е допустимо да се разбере за какво се е отдръпнал. Честно казано, това ме натъжава. Иска ми се тази конкуренция да беше останала по този начин до края. Не знам какво се случи.
Реджеп Таийп Ердоган, президент на Турция

Междувременно главният конкурент на Ердоган на идните избори в неделя - Кемал Кълъчдароглу, предложения Мухарем Индже в неговата коалиция, съобщи БГНЕС.

59-годишният Индже разгласи решението си, откакто стана обект на клеветническа акция в интернет, която включваше фалшифицирани фотоси, на които той се среща с дами и се вози в първокласни коли.

„ Нека оставим настрани старите вражди. Приветстваме господин Индже в обединението “, съобщи Кълъчдароглу в Туитър.

Светски настроеният националист събра 30,6 % от гласовете, когато провокира президента Реджеп Тайип Ердоган на президентските избори през 2018 година

След това той напусна главната опозиционна партия и започва свое лично придвижване, което стартира да лишава гласове от светския водач Кемал Кълъчдароглу - общия претендент на блока срещу Ердоган.

Изборите се организират в изискванията на внезапен стопански спад, голяма инфлация и единствено няколко месеца след опустошителното земетресение, което лиши живота на десетки хиляди. Ако тази неделя няма явен победител, конкуренцията евентуално ще се реши на втори тур на 28 май. Право на глас имат повече от 64 милиона души.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР