Един от 36-те лекари в света с престижната европейска диплома

...
Един от 36-те лекари в света с престижната европейска диплома
Коментари Харесай

Лекар за пример: Доц. Станимир Сираков развива правене на уникални мозъчни операции у нас

Един от 36-те лекари в света с влиятелната европейска тапия по неврорентгенология доцент Станимир Сираков описа пред „ Тази събота” за нелекия път да развива правенето на характерните мозъчни интервенции у нас.

Освен с влиятелното отличие, той още през 2017 година се снабдява и с така наречен " медицински оскар " - премия за нововъведения в медицината.
За избора да бъдеш доктор в България и неповторимите мозъчни интервенции на доктор Станимир Сираков 32-годишният доктор завоюва премията "Иновации в медицината "
Всяка седмица той прави неповторими за страната ни мозъчни интервенции, който са свързани с лекуване на мозъчно-съдови болести.

По съдов път посредством артерия в крайници доближаваме до мозъка. Работим напълно на облици, изясни специалистът.

Доц. Сираков бе безапелационен, че към този момент, даже и да са му предложили работа в чужбина за огромни суми, той желае да се развива у нас.

До преди 10 години пациенти с сходни проблеми, се лекуваха по общоприетия метод от най-хубавите ни неврохирурзи или при други експерти, които се занимават с ендоваскуално лекуване – това, което вършим ние в България в този момент, само че в чужбина. Опитваме се да го развием, с цел да могат у нас да се лекуват”, изясни експертът.

Той съобщи, че към този момент няма финансово прелъщение.

А това, че ми оферират работа в чужбина с високи заплати за мен е прелестно, само че да развиваш сфера, която не е развита у нас, има и позитиви, тъй като е вдъхновяващо да успееш в нещо, което тук е неотъпкана пътека, изясни още доцент Сираков.

Той призна, че има моменти, когато е отчаян, изключително когато не съумява да помогнем на хората или не се развие интервенцията по този начин, както са очаквали.

Доц. Станимир Сираков благодари на фамилията си, което го схваща за отсъствието му вкъщи.

Целта му е да развие по този начин активността си, че да е на равно с европейските институции. Освен това желае да вложи в образование на още експерти.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР