Един от 10 души по света може да се е

...
Един от 10 души по света може да се е
Коментари Харесай

СЗО: Един от 10 души по света може да се е срещал с COVID-19

 Един от 10 души по света може да се е срещал с COVID-19. Това демонстрират оценките на Световната здравна организация (СЗО). Рискът за огромна част от популацията по света остава огромен, предизвестяват специалистите.

Досега доказаните случаи по света са над 35 милиона, изчисленията на организацията обаче демонстрира, че евентуалният им брой е към 80 милиона. СЗО заседава в Женева, с цел да търси отговор на рецесията. 10 месеца след началото, пандемията не демонстрира признаци на затихване.

Редица страни към този момент се борят с втората вълна. Сред най-засегнатите са Франция и Англия.

Париж затваря питейните заведения си, не разрешава студентски празненства и празнични събирания. Новите ограничавания във френската столица ще важат за идващите две седмици.

В Испания общият брой новозаразени надмина 800 000. От предишния петък Мадрид наложи частични ограничавания в подвижността, работното време и потенциала на претовареност на пространствата в 10 общини, в това число столицата, което визира съвсем пет милиона души.

Антирекорд и в Русия - за ден бяха регистрирани близо 10 900 нови случая.

В идващите няколко дни Шотландия се чака да реши дали да вкара по-строги ограничения в битката с разпространяването на коронавирусната зараза.

В Ирландия в сряда влизат в действие нови ограничавания по отношение на разпространяването на ковид в страната, така наречен Ниво 3.

Гражданите ще бъдат помолени да не напущат регионите, в които живеят, а проведените събития на закрито се анулират. Ресторантите и кръчмите няма да могат да сервират на клиентите си вътре, чиновниците ще бъдат помолени да посещават работните си места, единствено в случай че е безусловно неотложно, а църковните служби ще се излъчват напълно онлайн.

Мерките, които към този момент бяха въведени в столицата Дъблин и в западната част на страната, ще важат за три седмици.

Вчера екипът от специалисти, който следи обстановката с ковид, предложи оповестяването на втора национална карантина. Премиерът Михол Мартин обаче съобщи, че държавното управление се е отказало от тази концепция поради въздействието, което сходни строги рестрикции могат да имат върху възстановяващия се бизнес.

Мексико регистрира през вчерашния ден 28 115 нови случая на ковид и 2789 умряли - рекорден брой за едно денонощие, оповестиха Ройтерс и ТАСС. Общият брой доказани случаи на заразяване доближи 789 780, а този на умрелите - 81 877. Досега са оздравели 553 937 пациенти.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР