Един номер може да се ползва на всички носими устройстваПотребителите

...
Един номер може да се ползва на всички носими устройстваПотребителите
Коментари Харесай

Умните часовници стават самостоятелни телефони

Един номер може да се употребява на всички носими устройства

Потребителите към този момент могат да употребяват умните часовници за гласови позвънявания с телефонния си номер

Нова информационна технология на Ericsson разрешава потребление на един телефонен номер за голям брой SIM-базирани носими устройства, включително смарт часовници, оповестиха от шведската компания.

С основаната на VoLTE (глас по LTE) мрежова функционалност операторите могат да дават гласови услуги с еднакъв телефонен номер както на смарт телефона, по този начин и на носими устройства от рода на смарт часовници. Подобна функционалност към този момент е внедрена в над 10 операторски мрежи, поддържащи VoLTE с съоръжение от Ericsson, включително в Европа, Северна Америка и Азиатско-тихоокеанския район.

Благодарение на новата услуга, всеки консуматор може да прави повиквания и да получава позвънявания през избрани модели умни часовници с телефонен номер, без да носи смарт телефона със себе си. Например, ново носимо устройство може споделено да употребява деен телефонен номер от към този момент действителен абонамент за мобилен телефон.

На пазара се оферират нови носими устройства с мрежова съгласуваност и опция за гласови повиквания посредством общоприети SIM карти или посредством софтуерно-вградени SIM карти, които разрешават на потребителите да споделят елементарно посредством VoLTE функционалности. Тези устройства могат да се свързват към мобилните мрежи, без да се постанова връзката да минава през смарт телефон.
още по тематиката
Освен това, при положение, че устройствата са проектирани с Multi-SIM благоприятни условия за повикване към мобилната мрежа на оператора, потребителите могат да вършат позвънявания без да разполагат със смарт телефоните си наоколо.

Смарт часовниците с мрежова съгласуваност и другите носими устройства с операторски гласови услуги са комфортни при спортуване, натоварена физическа работа или просто в дейното всекидневие. Също по този начин те са подобаващи за деца, които биха могли да изгубят телефоните си, както и за възрастни хора при потребност от връзка в незабавни обстановки.

Multi-SIM функционалността за гласови позвънявания може да бъде добавена като ъпгрейд към операторските мрежи, поддържащи VoLTE с съоръжение от Ericsson, незабавно щом има налични устройства, които поддържат Multi-SIM и работят в мрежите на операторите.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР