„Един народ се познава по това как се грижи за

...
„Един народ се познава по това как се грижи за
Коментари Харесай

Трапезарията за диетично хранене в Монтана светна след ремонт

„ Един народ се познава по това по какъв начин се грижи за своите татковци и майки, изпаднали в компликация в тези години. И популярност Богу има към момента останали люде на тази земя, които със своите каузи потвърждават, че не им е непознато да оказват помощ, с каквото могат на тези, които са в неволя.” С тези думи отец Николай от храм Свети, Свети Кирил и Методий в Монтана се обърна към събралите се възрастни хора за откриването на обновената столова за диетично хранене в града.
Празникът стартира с водосвет отслужен от него, в служение с отец Славейко. Днес се означават и 25 години, откогато трапезарията става една от общинските обществени услуги, съобщи шефът на Домашния обществен патронаж Димитрина Колова.
Гости на тържеството бяха кметът на Монтана Златко Живков, ръководителят на общинския съвет Иво Иванов, заместител кметовете Тихомир Антонов и Диман Георгиев, шефове на обществени институции, публицисти.
„ През 1999 година, когато станах кмет в града имаше единствено 2 обществени услуги, съобщи Златко Живков. Сега са 21, посочи той. Само в домашния патронаж, в чиито действия влиза и трапезарията за диетично хранене, се обслужват 1303 души.
Вътрешният и външният ремонт на трапезарията е на стойност 12 хиляди лв., средства от бюджета на община Монтана.
В трапезарията за диетично хранене менюто се прецизира всеки ден за идващия ден. Възрастните хора могат избират от 6 ястия - 1 чорба, 3 типа съществени и 2 типа десерт. Най-скъпото от тях е 77 стотинки.
91-годишният Георги Вълков, който се храни в диетичната столова от 27 години, още преди тя да стане общинска, благодари на кмета Живков за грижите, акцентира какъв брой значимо да има такова място в града и прикани всички да пазят обновеното помещение.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР