Един мой уважаван колега обича да прави прогнози в коментарите

...
Един мой уважаван колега обича да прави прогнози в коментарите
Коментари Харесай

А на бас, че на финала в Киев...

Един мой почитан сътрудник обича да прави прогнози в мненията си. Приятел ми е, по тази причина имена няма да загатвам.

Но взимам образец от него. Захващам се с прогноза за финала в Шампионската лига Реал – Ливърпул. А вие няма да ми се смеете, в случай че не стане тъкмо по този начин. Но то няма по какъв начин да не стане. Риск печели, риск губи.

Почвам...

А на бас, че на финала в Киев:

1 . Ще падат голове. И то доста. И в двете порти. Нали и вие мислите по този начин? Тези два тима просто са родени за офанзивата. Обречени са да атакуват. Кажи-речи единствено на това залагат. Едните май единствено това и могат. Наслада за окото, гол след гол до момента в шампионата. Шеметни обрати, Роналдо, Салах...Мане, Бензема...Фирмино, Асенсио...Работата е ясна.

2 . Как пък никой не ги напипа изнапред тези два тима? После, във вторите дуели – да, и още по какъв начин. Ама хем знаят всички по какъв начин работят те и отново ги оставиха първо да се наиграят, а след това ги навряха в миша дупка. Откъдето въпреки всичко най-малко муцунките им останаха да стърчат на въздух. Късничко. Така де – другояче в този момент нямаше да са на финала. Уж ми били тактици от Ювентус, но го демонстрираха чак в реванша с Реал. 0:3 в Торино, 3:0 в Мадрид, е знаем най-после по какъв начин стана 3:1 – по тази причина по-късно... Байерн? Същата работа.

Ман Сити? Гуардиола и той е стратег, но потегли чак от 0:3 да мачка мърсисайдци – и второто полувреме на първия мач и изключително в реванша. И не съумя. Рома? 2:5, 4:2. Лудото се бе налудувало към този момент, късно бе либе за китка.

3 . И по какво друго, с изключение на атрактивния и ефективен футбол, си наподобяват двата финалиста? Е, щом италиански тимове реваха като мечки гризли след мачовете с тези двата...Щом арабските милиардери на Сити рониха крокодилски сълзи заедно с подчинения им Пеп...Баварският исполин - той пък дежа вю. Така де, след срещите с тях в този момент всички се убедиха в нуждата от ВАР и в ШЛ. В евросблъсъците без тази система си изгубен против едните. Дори и също като тях да си доста класен. Другите просто са късметлии, по този начин сподели треньорът им след Рома. В тази акция най-малко и те не изостават в оная работа от другия финалист. Случайно или не.

4. Досега казахме - доста голове, намекнахме и за отсъстващата система ВАР, допускаме даже кой ще се възползва повече от този факт в Киев. Само не сме споделили още кой ще бие на финала.

Ще го създадем отвън точките и подточките. И ще поправям цифрата. Вас няма да ви наемам, ще го кажа от първо лице, само число. Личното ми предпочитание е да победи Ливърпул. Ако щете, поради лудостта на този тим, поради лудостта на треньора му, поради чара на мърсисайдци, пък дори и поради разнообразието. Леко писна тази мадридска надмощие в най-популярния клубен шампионат. Иска ми се нещо като в Истанбул – 0:3, 3:3, дузпи.

Иска ми се това, само че мисля друго – ще победи Реал, ще грабне 13-ата, Роналдо ще изпъчи мускули, еврохегемонът, въпреки и трети в Испания, отново ще вдигне Ушатата.

Обосновавам се: Защото има повече опит, повече ловкост, повече въздействие, повече пари. И тъй като в Ливърпул отвън фантастичното нападателно трио Салах-Мане-Фирмино май няма доста друго кой знае какво. Не, има - много доверчивост, прекален, рисков романтизъм. Просто по-голямата класа е на другата, „ бялата “ страна.

Тайничко ще се надявам в тази си част от прогнозата да не позная, само че...

Да пожелаем триумф на 26-и и на двата тима. Това, което мога да ви обещая аз, познавайки ги, е доста забавен край. За останалото, което ви написах нагоре, бъдете снизходителни към моята личност. Макар че, да ви кажа правичката, несъмнено ще позная множеството неща.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР