Eдин млад поет от Харков, живеещ само на 40 км

...
Eдин млад поет от Харков, живеещ само на 40 км
Коментари Харесай

Поет не желае да напусне Харков, в Херсон лекарствата свършват

Eдин млад стихотворец от Харков, живеещ единствено на 40 км от руско-украинската граница споделя за отбраната на града. 19-годишният Андрей е роден в Харков. Въпреки войната, той и фамилията му вземат решение да не бягат и остават в града, заяви

Не е мобилизиран, тъй като е студент, само че сега лекциите му са прекъснати, най-малко до април.

" Нашата войска устоя към този момент повече от 20 дни, с цел да пази града ни. Опасно е. Всеки ден бомби и ракети падат по нашите учебни заведения, лечебни заведения и домове. Може би би трябвало да съм благополучен, че към момента имам електричество, мобилен интернет и задоволително храна. Имам и отопление ", споделя Андрей.

Момчето споделя, че магазините не са задоволително заредени, само че въпреки всичко имат достъп до артикули от първа нужда.

" Не съм толкоз изплашен към този момент. Първият ден беше потрес, чудехме се по какъв начин е допустимо и по какъв начин се случи. После след първата ракета в Харков, покрай площада на свободата, аз имах паник офанзива. Наистина. Бях толкоз изплашен. Но в този момент към този момент не съм толкоз уплашен. Разбира се, не съм и благополучен, нито спокоен. Не избягах, тъй като това е моят роден град, тук е моят дом. Това място е в действителност значимо за мен ", споделя Андрей.

Той споделя, че обича да написа стихове, само че към този момент не го прави.

" Войната не е време за поеми, аз се пробвам да пиша, само че просто не мога. Свистенето на бомбите не е въодушевило никого. Надявам се на мир. Надявам се да е допустимо най-скоро ", споделя момчето.

По думите му половината население на Харков, към 700 000 души, към този момент са напуснали града в търсене на избавление.

21-ви ден сме под окупация и обстановката към този момент е доста комплицирана. Това сподели пред

По думите ѝ главният проблем е, че руснаците не позволяват в града филантропична помощ - хранителни артикули и лекарства.

" Минимален набор от хранителни артикули има, само че с медикаментите е комплицирано. Особено неприятно е за онкоболните, липсва и инсулин ", сподели Драгичева.

Тя посочи, че още по-тежко е ситуацията на хората в предградията, които нямат даже и вода.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР