Един министър на здравеопазването беше бламиран от министър-председателя. Депутатите не

...
Един министър на здравеопазването беше бламиран от министър-председателя. Депутатите не
Коментари Харесай

Йотова: Премиерът бламира здравния министър

Един министър на опазването на здравето беше неодобрен от министър-председателя. Депутатите не се вслушаха във ветото на президента и го упрекнаха, че основава подправени вести и не е квалифициран. Хора като Цветан Цветанов му дължат опрощение. Така вицепрезидентът Илияна Йотова разяснява идното през днешния ден гласоподаване да отпадне възбраната за нови лекарства.

По думите й би трябвало да се понесе отговорност за случилото се с този мораториум. Тя добави, че здравният министър Кирил Ананиев дълго е обяснявал за какво това е вярно решение, а малко по-късно Бойко Борисов върнал с едно изявление всичко там, откъдето е почнало и обезсмислил причините на министъра си.

„ На второ място дано помислим дали фактически става дума за спестовност на няколко десетки милиона лв., в случай, че скоро се разпредели един сериозен бюджетен остатък. Дали тези 40 млн. са проблем и кой има интерес от това да ги няма тези медикаменти. Пред няколко дни един към този момент някогашен зам.-директор към този момент назова хората с имена”, добави Йотова пред bTV.

Тя изрази вярата вотът през днешния ден да не замете казуса под килима и да остане неразплетен.

Според вицепрезидента в ГЕРБ „ къкри битка”. „ Явно Цветанов не си владее групата и не е в синхрон с премира. Убедихме се, че няма да дочакваме правилен звук от тях. Явно в ГЕРБ няма задоволително координация”, сподели тя.

Комисията, която щеше да дефинира скъпите лечебни лечения, Йотова дефинира като цинична и с „ функционалности на Господ”.

По мотив ветото върху антикорупционния закон Йотова уточни, че не е имало полемика сред двете четения. По думите й президентът Радев в бодил в очите на Цветанов и явно се води акция против президента.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР