Един милион лева ще отпусне община Пловдив за пълното преобразяване

...
Един милион лева ще отпусне община Пловдив за пълното преобразяване
Коментари Харесай

С 1 милион лева облагородяват хълм Бунарджика в Пловдив

Един милион лв. ще отпусне община Пловдив за цялостното видоизменение на рид " Бунарджика ". Мястото е емблематично за града под тепетата, само че от години се нуждае от повсеместен ремонт. Много от детайлите в него се разрушават, а тук-там осветлението от дълго време не работи.


Липсата на проект за ръководство на Бунарджика до момента спираше локалната администрация да предприеме съответни дейности за облагородяването на региона. Такъв към този момент има. Готова е и количествено-стойностната сметка за осъществяването на плана.
Инж. Тошо Пашов, заместител кмет на регион " Централен " в Пловдив: " В оптималната степен този рид да придобие визията, която би следвало да има. Допълнително се планува с изключение на възобновяване на осветлението и слагане на нови камери. "
След огромния ремонт ще бъдат възобновени стъпалата до върха и всички алеи. Ще има ново езеро, аквадукти и ще бъде пуснато туристическо влакче.
Инж. Тошо Пашов, заместител кмет на регион " Централен " в Пловдив: " Идеята е да бъде закупено такова влакче, което да бъде на електрическа двигателна сила и да може хора с намалени двигателни качества също да стигнат до върха. "
Алеите към Бунарджика са обичано мяста за разходка на пловдивчани. Според някои от тях смяна във визията е нужна.

" Има потребност да се почисти, да се окастри, да се оправят пътеките. "

" Дърветата – много от тях към този момент са позагинали, както по " Руски ". "

" Сега е доста добре. Няма потребност от доста хора и доста превоз. "

От министерството на културата са изпратили и плановете за ръководство на Дановия и Младежкия рид. Така към този момент могат да се създадат планове какви средства и действия трябват и за тяхното облагородяване.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР