Един милион лева са осигурени за ремонт на бившия учителски

...
Един милион лева са осигурени за ремонт на бившия учителски
Коментари Харесай

Обещание: Тройни заплати и жилища за медици в регионите с недостиг

Един милион лв. са обезпечени за ремонт на някогашния училищен институт в Пазарджик, в който след реновирането от следващата година ще стартира изнесено образование на експерти по здравни грижи, а в общежитието към постройката ще могат да бъдат настанени за живеене към 100 медицински сестри.
Това стана ясно по време на визитата на министър-председателят Бойко Борисов в Пазарджик, оповестиха от държавната пресслужба.
 Дъщеря на умрял от COVID-19 упреква Спешното във Враца, те дават отговор: Медици сме, не богове Дъщеря на умрял от COVID-19 упреква Спешното във Враца, те дават отговор: " Медици сме, не богове "
Дъщеря на умрял пациент с COVID-19 във Враца упрекна в ефира на bTV локалния Спешен център, че не е получила офицално съобщение за см...

Премиерът изиска бързо осъществяване на плана поради нуждата от медицински фрагменти в страната изключително във времето на пандемията от COVID-19.
При визитата в Пазарджик с премиера Борисов министърът на опазването на здравето Костадин Ангелов заяви, че държавното управление създава стратегия за обезпечаването на лекари и сестри в районите в цялата страна, където има.
За задачата се работи взаимно с Националното съдружие на общините в България като се събира информация за съществуването на общински жилища във всяка една община, които могат да бъдат предоставени на лекари и сестри.
„, уточни здравният министър.
 Болница във Велико Търново пред затваряне поради липса на лекари Болница във Велико Търново пред затваряне поради липса на лекари
Белодробната болница във Велико Търново незабавно се нуждае от лекари за Covid отделението си, в противоположен случай може да затвори след Нова...
Така на процедура общината ще дава спомагателен дирек към заплатата на медицинските експерти, страната също ще обезпечава в допълнение средства за възнаграждението им и ще се реализира тристълбово финансиране на медицинските екипи за работа в непривлекателни райони .
„ По този метод ще подсигуряваме опазването на здравето във всяка една точка на страната и бъдещето на всяко едно лечебно заведение “, сподели министър Ангелов.
Премиерът Борисов означи, че държавното управление отпуска финансиране освен на огромните лечебни заведения, а на нуждаещите се лечебни заведения в страната, без значение къде се намират.
Министър-председателят добави, че се обезпечават и 1 милион лв. за ангиограф в болничното заведение в Пазарджик за всички пациенти, при които се постановат незабавни кардиологични интервенции.
А взетото преди месец на съвещание на държавното управление решение за оповестяването на специалността на експертите по здравни грижи за предпочитана компетентност демонстрира мощната ангажираност на страната и поддръжката й към съсловието.
 Във време на пандемия – Елхово де факто затвори болничното заведение си поради дефицит на медици Във време на пандемия – Елхово де факто затвори болничното заведение си поради дефицит на медици
Общинската болница в Елхово стопира да приема заболели с пневмония и де факто стопира работа. За това решение удостовери кметът на Елхово Петър...
„ Поздравете докторите и сестрите, с помощта на тях броят на. Това го изискуем напълно на тяхната денонощна работа и на всичките организации, които Министерството на здравеопазването сега прави “, съобщи министър председателят Борисов пред представителите на болничното заведение в града.
Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР