Един милион лева искат от Община Пловдив собствениците, които поставиха

...
Един милион лева искат от Община Пловдив собствениците, които поставиха
Коментари Харесай

1 милион лева искат от общината заградилите част от централния площад в Пловдив

Един милион лв. желаят от Община Пловдив притежателите, които сложиха ограда на площад „ Централен " в града. Това заяви на конференция кметът Иван Тотев, предава „ Фокус ".

„ Само по този начин те са съгласни да продадат оградения терен ", сподели кметът.

Той уточни, че това предложение ще бъде обсъждано от Общинския съвет, само че изрече подозрение, че въобще би трябвало да се прави това, защото теренът си е общински.

Както е известно през предходната седмица част от централния площад на Пловдив усъмна със заграждения и надписи върху тях „ частен парцел ". Оградената повърхност е към 300 кв.м. Парцелът е реституиран от няколко притежатели още през 1999 година По-късно от Община Пловдив вършат опит да го изплатят, само че несполучливо.

Кметът за следващ път разяснява спънките от страна на компанията от Антоново, със притежател „ Анка овчарката ", която стопира огромни планове на Пловдив, като ги апелира в последния ден от приключването на периода за това. Последният образец за това е импортираната тъжба против реконструкцията на площад „ Централен ". По този мотив през днешния ден кметът Иван Тотев още веднъж съобщи, че Анка няма да попречи на Пловдив да стане Европейска столица на културата.

„ Анка може да е всеки един от нас, може да я виждаме по Главната, може да е някой юрист, може да е някой преподавател, може да е някой участник в ръководството на Пловдив. Анка може да е всеки. Но тъй като пристигам от молитвена закуска, а Господ дава провокации на хората, които обича, то в случай че Анка счита, че ще попречи на реализирането на плана за културна столица, доста се лъже ", сподели Тотев. Той добави, че няма да успее и този, който счита, че по този начин може да се печелят избори.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР