Един милион долара вече не са това, което бяха, пише

...
Един милион долара вече не са това, което бяха, пише
Коментари Харесай

FT: Един милион долара вече не са това, което бяха

Един милион $ към този момент не са това, което бяха, написа за Financial Times Стефън Уагстъл, редактор на FT Wealth и FT Money.

Високата инфлация удря по джоба (и по доверителните фондове) даже доста богатите и малко на брой са тези, които могат да подценен резултатите от възходящите цени.

Разбира се, болката е доста неравномерно разпределена, като по-бедните хора понасят главната тежест. Но даже и на върха на пирамидата на благосъстоянието въздействието е ясно.

Реалната стойност на благосъстоянието ерозира през последните две години с най-бързия си ритъм от повече от 40 години, като инфлацията е най-висока от началото на 80-те години на предишния век в Съединени американски щати, Обединеното кралство и Европейския съюз.

В доларово изражение инфлацията понижи растежа на благосъстоянието с 6 процентни пункта през предходната година, превръщайки номиналното нарастване от 3,4% в действителна загуба от 2,6%. Това сочи Годишният отчет за благосъстоянието, справочник за финансовото положение на семействата, направен от Credit Suisse/UBS.

Това надали е изненада, като се има поради покачването на инфлацията, която доближи 8,3% в Съединени американски щати. По-удивителното е, че даже през предходните две десетилетия, когато инфлацията беше ниска, растящите цени пак успяваха да подядат цената на активите, предава Investor.bg.

Както демонстрират данните, е имало пет години от началото на века, когато номиналната възвръщаемост на вложенията е надхвърляла 10%, само че нито една, в която действителната е достигала това равнище.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР