Един милиард лева са предвидени в Бюджет 2022 за ваучери

...
Един милиард лева са предвидени в Бюджет 2022 за ваучери
Коментари Харесай

Един милиард лева са предвидени в Бюджет 2022 за ваучери за храна

Един милиард лв. са планувани в Бюджет 2022 за ваучери за храна. Това излиза наяве от оповестения в петък законопроект, който би трябвало да влезе в действие от 1 април. С тази обществена облага служащите и чиновниците към този момент ще могат да заплащат и комунални услуги.

Сумата от 1 милиард лв. за ваучери, които работодателите обезпечават на своите чиновници, надвишава съществено тази в предходните бюджети. Още преди публикуването на плана на финансова рамка за тази година, вицепремиерът Корнелия Нинова анонсира смяната по време на съвещание на икономическата комисия:

„ В помощ на служащите е нарастването на ваучерите от 80 на 200 лева, с които ще може да се заплащат най-общо казано комунални услуги, освен храна – вода, ток, парно и така нататък “.

Възможността работодателите да обезпечават ваучери за своите чиновници е уредена в Закона за корпоративно облагане. Заради неналичието на настоящ бюджет тази година, нормативната уредба би трябвало да бъде прецизирана от 1 април. Затова преди дни от финансовото министерство приканиха и операторите на услугата, и работодателите и чиновниците им за самообладание, до момента в който не бъдат подготвени всички нужни текстове.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР