Един милиард деца и младежи може да са недохранени или

...
Един милиард деца и младежи може да са недохранени или
Коментари Харесай

В Африка може да има 1 млрд. недохранени деца и младежи до 2050 г.

Един милиард деца и младежи може да са недохранени или гладни до 2050 година Същевременно девет от 10 деца в Африка не покриват минималните условия на Световната здравна организация за задоволително количество и многообразие на хранителни артикули.

Това сочи проучване на Африканския конгрес за политики за децата, представено от " Гардиън ".

Организацията, основана в Адис Абеба, споделя, че две от пет деца не се хранят постоянно макар бурния растеж на континента в последните години.

Според изпълнителния шеф на форума Асефа Бекеле казусът е най-много " политически ", защото е резултат от съчетанието сред " политическо равнодушие, безотчетно ръководство и неприятно икономическо ръководство ". Тази покруса безмълвно се " търпи, главно, тъй като е проблем на бедния човек ", споделя тя. " Неприемливо е, че децата към момента гладуват в Африка... Въпреки че Африка в този момент създава повече храна от всеки път. "

Почти 17% от Брутният вътрешен продукт

Проблемът, който основава тази обстановка, е и стопански - гладът при децата може да коства до 17% от брутния вътрешен артикул на някои от страните, приблизително 10% единствено поради проблемите в израстването, подбудени от недохранването. Всяка година гладът измежду децата коства на Етиопия, най-динамичната африканска стопанска система, 16% от Брутният вътрешен продукт, на Руанда - 11.5 на 100.

Освен това проблемите в развиването не са в директна връзка с икономическия напредък - в Кения да вземем за пример случаите са се нараснали с 2.5% годишно за интервал, когато междинният растеж на Брутният вътрешен продукт е 2%.

Прогнозата за милиард деца, наранени от казуса, отразява сюжет, при който няма смяна в сегашната статистика. Над половината от страните на континента няма да се оправят с районната тактика за изхранването в действие от 2020 до 2025 година

В някои от страните като Мавриций и Южна Африка казусът е по-слабо застъпен, а Централноафриканската република и Чад е с най-слаби индикатори.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР