Един месец след избора му на 21 юли Народното събрание

...
Един месец след избора му на 21 юли Народното събрание
Коментари Харесай

Депутатите попълват състава на 22 комисии без дебати и спорове

Един месец след избора му на 21 юли Народното събрание се зае със сформирането на парламентарните комисии и с попълването на техния състав. След наложителните предварителни съвещания по състава на комисиите, през днешния ден парламентарните групи разпределят местата между тях в 22-те комисии без диспути и разногласия.

За първи път ще има и комисия, която ще дава отговор за политиката към българите отвън страната.

Има Такъв Народ оглави комисията по бюджет и финанси в лицето на Любомир Каримански. Колегата му от групата Иван Хиновски пък оглави комисията по енергетика. Има Такъв Народ застана отпред и на правната комисия, като неин ръководител е Андрей Михайлов. Николай Радулов оглави комисията по вътрешен ред и сигурност.

От " Изправи се БГ! Ние идваме " се отхвърлиха да вземат участие в управленията на непрекъснатите парламентарни комисии. Заявлението направи Мая Манолова с аргумента, че групировката е била неведнъж упреквана, че се бори за постове и позиции. " В тази връзка декларирам от името на групата, че ние не желаем и няма да получаваме председателски места в комисиите, нито заместител председателски. Ще имаме членове и ще продължим, както и до момента, да работим интензивно, отговорно и умело по тематиките, които са значими за българските жители ", сподели Манолова.

" Нали разбирате, че в случай че последват в този момент всички народни представители и парламентарните групи вашите думи, ще останат комисиите без управление и ще блокираме работата на Народното събрание, тъй като сега всички могат да отдръпват своите кандидатури ", реагира председателката на Народно събрание Ива Митева.

Решението на " Изправи се БГ! Ние идваме " към този момент се отрази на състава на Комисия за надзор над службите за сигурност, която няма да има заместник-председатели, тъй като тези постове се полагаха на парламентарната група. Тази комисия обаче ще има ръководители на ротационен принцип.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР