Един месец по-късно и Окръжна прокуратура-Пловдив образува досъдебно производство за

...
Един месец по-късно и Окръжна прокуратура-Пловдив образува досъдебно производство за
Коментари Харесай

И прокуратурата подхваща полицаите, събличали клиенти в пловдивска чалготека

Един месец по-късно и Окръжна прокуратура-Пловдив образува досъдебно произвеждане за случая в пловдивския нощен клуб " Бушидо ".

Както е известно, притежателят на клуба и негови доближени подадоха тъжби, откакто - по думите им - полицията е надвишила пълномощията си, провеждайки акция против наркоразпространението.

Не се споделя какъв брой служители на реда са подследствени, само че обвиняването е за " длъжностно лице, заемащо отговорно служебно състояние... нарушило и не е изпълнило служебните си отговорности и е надвишило властта и правата си за да аргументи другиму щета... "

Казва се още, че към този момент са снети пояснения от чиновници на нощното заведение, от гости, от самите полицейски чиновници, конфискувани са записи от охранителни камери и други

Вчера и Министерство на вътрешните работи заяви, че тяхната вътрешна инспекция е приключила с мнение, че има осъществени дисциплинарни нарушавания.

" В отчета на дирекцията са открити данни за нарушавания на шестима чиновници от ОДМВР-Пловдив, четирима от които – управителни ", пишат от Министерство на вътрешните работи.

Предстои да се дефинира тежестта на осъществените нарушавания и съответните санкции.

Ето и оригинала на прокурорското известие:

Днес, 6 юни 2023 година, Окръжна прокуратура–Пловдив образува досъдебно произвеждане за това, че на 06.05.2023 година, в гр. Пловдив, длъжностно лице, заемащо отговорно служебно състояние в ОД на Министерство на вътрешните работи – Пловдив, е нарушило и не е изпълнило служебните си отговорности и е надвишило властта и правата си за да аргументи другиму щета – на сдружение с лимитирана отговорност, и от това е могло да настъпят немаловажни нездравословни последствия – закононарушение по член 282 алинея 2 прочие 2 вр. алинея 1 от Наказателния кодекс.

Досъдебното произвеждане е формирано след осъществяването на персонална инспекция от прокурор от Окръжна прокуратура–Пловдив по отношение на постъпила тъжба срещу дейностите на полицейски чиновници в нощен клуб „ Бушидо “ в гр. Пловдив през нощта на 6 май 2023 година

При инспекцията са били снети пояснения от чиновници на нощното заведение, от гости, от полицейски чиновници, конфискувани са записи от охранителни камери и други

Разследването е предоставено на следовател при Окръжен следствен отдел при ОП-Пловдив. Първоначално избраният период за приключването му е двумесечен.  
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР