един материал, публикуван на страниците на Bloomberg раздвижи духовете в

...
един материал, публикуван на страниците на Bloomberg раздвижи духовете в
Коментари Харесай

Директорът на Days Gone потвърди отменената втора част на играта

един материал, оповестен на страниците на Bloomberg раздвижи духовете в Интернет. Той принадлежеше на известния публицист и инсайдър в гейм света Джейсън Шрайър. В него той разкрива някои от нещата, случили се в PlayStation през последните месеци и това, което следва пред компанията.

Самата публикация, озаглавена: „Обсебеността на Sony с блокбастърите поражда недоволство в империята на PlayStation“, разкрива детайлности за корпоративната просвета в офисите на компанията и загърбването от страна на Sony от дребните нишови планове за сметка на огромните ААА заглавия. За да поддържа изказванията си, Шрайър показва скорошното преструктуриране на Sony Japan, което докара до всеобщото овакантяване на известни разработчици на игри от екосистемата на PlayStation, работили по заглавия, като версията Demon’s Souls за PS5, Gravity Rush, Bloodborne, The Last Guardian и други Заедно с това, той привежда отхвърли на Sony да поддържа един несъмнено забавен план, като Dreams, както и смяната в проектите им по отношение на продължение на Days Gone. Плановете за Days Gone 2 са били на масата. И въпреки първата игра да се оказала печеливша, то мнението на рецензията, което било отрицателно, и потребността от доста време за създаването ѝ, кара Sony да откаже на Sony Bend. Компанията взема решение да раздели студиото, разпределяйки разработчиците към други техни планове, което на собствен ред води до това, че значими хора от Bend вземат решението да изоставен Sony. Самата вест за нереализран Days Gone се удостовери тези дни от някогашния шеф на Sony Bend.

По време на, някогашният шеф на Bend Джеф Рос удостовери информацията на Шрайър, като споделя, че е имало стадий, в който е работил по концепцията за Days Gne 2, само че заради подписано от него NDA (non-disclosure agreement) за неразпространение, не може да каже дали е бил анулиран плана. Той разкрива и съответни проекти от тази неосъществена втора част от играта. Като да вземем за пример това, че играта е щяла да има значителен онлайн режим. Играещите щели да споделят един общ свят, щели са да могат да строят своите бази, както и да събират свои лични екипи. Едно от нещата, които въпреки всичко Рос разкрива във връзка с Sony е че това, което компанията е виждала като незадоволително положителни продажби на първата игра е изиграло своята роля в решението на Sony. Рос напусна студиото дружно с креативния шеф на Bemd Джон Гарвин.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР