Един мъж около 50-60 години е бил изхвърлен на брега,

...
Един мъж около 50-60 години е бил изхвърлен на брега,
Коментари Харесай

Кметът на Царево Георги Лапчев: Морето е изхвърлило тялото на мъж, други двама се издирват

" Един мъж към 50-60 години е бил изхвърлен на брега, продължаваме да търсям две лица – две дами, всичко останало е далавера ", съобщи кметът на Царево Георги Лапчев по БТВ. 

" На дежурния телефон на общината са се обаждали само доброволци, бедстващи не са, тъй като ги преместихме. Правихме организация - всички, които пожелаха помощ, я получиха. Тези, които не желаеха да останат в зоните, които са, бяха преместени и настанени на други места за сметка на общината ", изясни той.

По думите му обстановката " наподобява страшна, само че ние ще се погрижим, би трябвало малко самообладание ". " Съболезнования на околните, драматичен случай, за голямо страдание имахме жертви. Всичко ще бъде ремонтирано, само че тежко е това, че дадохме жертви. Тежко е ситуацията и в село Кости. " " Ще се продължи претърсването на двете търсене лица, екипите работят от нощес, благодаря на всички които се обадиха от цялата страна, благодаря на доброволците ", добави Лапчев.

" Умишлено сме оставили зони в село Кости без електричество за сигурност на хората. Ще заседава щаб с представител на ЕВН, няма по какъв начин да даваме ток тук-там, където ел. таблата са под вода – да вземем за пример в Арапя и Синеморец. Там река Велека продължава да се налива, то е отворено, ще изчакаме водата да се излее в морето и ще почнем да вършим оценка на вредите ", изясни още Лапчев.

Относно пътя на Ахтопол – има различни направления, за двата язовира – няма заплаха за жителите на Лозенец, помпите работят, увери още кметът на Царево.

" Имам много точна концепция за вредите, само че не желая да злоупотребявам, няма да кажа почти, ще създадем оценки, желаеме да сме правилни. Със сигурност ще имаме потребност от средства, с цел да се оправим с вредите. Има доброволци, благодаря на службите, страната е тук ", сподели в умозаключение Лапчев.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР