Един мъж е задържан за пожара в бившето кино Възраждане

...
Един мъж е задържан за пожара в бившето кино Възраждане
Коментари Харесай

Задържаха клошар за пожара в бившето кино Възраждане

Един мъж е арестуван за пожара в бившето кино " Възраждане " в София. Мъжът е клошар и е открит на мястото на случая, предава.
Още по тематиката
Към момента се открива дали става дума за случай провокиран несъзнателно или за умишлени дейности. Продължават и разпитите по случая.

Ден по-рано към 7 часа сутринта беше подаден сигнал за пожара на бившето кино " Възраждане ". Близо 10 пожарни автомобила гасиха пламъците и избавиха покривите и на постройките наоколо.

Въпреки че регионът беше мощно димящ, от общината обявиха, че няма превишаване на замърсяването на въздуха.

На място беше и служебният министър на културата Велислав Минеков, съгласно който пожарът е образец за " класическа незаконна скица ".

Сградата в региона на площад " Възраждане " е монумент на културата и това не е първият пожар в нея.

Стогодишната архитектурна полезност на бул. " Христо Ботев " в София стартира съществуването си като спектакъл " Ренесанс ", издигнат през 1900 година.

През 1940 година постройката изгаря, с цел да бъде възобновена. През годините приютява кино " Възраждане ", профсъюзен дом " Георги Димитров ", а в по-нови времена е известна като поп-фолк дискотека " Син сити ".

След 1 януари 2016 година нощното заведение затваря порти и оттогава не работи, а постройката се разрушава.

В края на 2015 година хотелиерът и притежател на постройката Красимир Георгиев показа желанието си на мястото на " Син сити " да построи нов петзвезден хотел.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР