Един мъж е задържан в Етрополе за организиране на купен

...
Един мъж е задържан в Етрополе за организиране на купен
Коментари Харесай

Арест за организиран вот в Етрополе: Давали по 50 лв. на глас

Един мъж е арестуван в Етрополе за образуване на платен избор, заяви прокурор Христо Христов от районната прокуратура. По думите му на участниците били обещавани по 50 лева на глас, които трябвало да бъдат преведени на 6 юли.

По случая са конфискувани голям брой материални доказателства, осъществени са разпити на очевидци, претърсвани са и разнообразни обекти.

„ Схемата се показва в това, че самото лице е провело попълването на заявления от хора в Етрополе и с. Малки Искър, с които са заявили единодушие, че могат да бъдат регистрирани като покровители за посочената политическа партия, като в същото време им е дадено, че в случай че гласоподават за нея, ще получат въпросната сума “, разясни Христов.

По думите му за първи път среща сходна скица, която да употребява покровителите.

По случая са конфискувани празни бланки на заявления за покровители, както и 61 попълнени с данните на хора от Етрополе и Малки Искър.

„ Броят на секциите на територията на общината е 19, а попълнените заявления са 61 – три пъти повече от броя на изборните секции “, сподели още Христов.

Задържаният е на 35 години, представител на компания за бързи заеми. Той е осъждан за ръководство на МПС без регистрация.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР