Един мъдър човек ми каза, че нещо като започне като

...
Коментари Харесай

Марешки: Аз не съм юрист, но конституционалистът проф. Пламен Киров е гола вода |

„ Един умен човек ми сподели, че нещо като стартира като порнография, приключва като порнография. Така започнаха изявленията на проф. Пламен Киров преди няколко дни. – професор по конституционно право в Софийския университет и някогашен консултант на президента Георги Първанов. Аз не съм правист, само че този връх на конституционализма е гола вода. “

Това разгласи водачът на „ Воля “ и зам.-председател на Народното събрание Веселин Марешки пред бТВ.

Той удостовери, че очевидно желаните през годините промени в конституцията са кьорфишек и по този начин е от 2009 година насам, „ тъй като няма политическа партия отвън „ Воля “, която да не е казвала, че би трябвало Велико национално заседание “. Марешки акцентира, че не е за Велико народно събрание, макар че подписът му стои под предлагането на ГЕРБ за промени в главния закон.

Марешки призна, че не е чел нито един план за промени в главния закон, само че има свое предложение за промени, писан от юристи.
„ Ние от „ Воля “ твърдим, че структурата Велико народно събрание е ненужна. Няма потребност да чета плана на ГЕРБ, тъй като плановете на президента, както се оказа, на никого от хората, които споделиха, че би трябвало да има промени, не им прочетох плановете, тъй като те не ги внесоха. “

При разглеждането на въпроса за промени партия „ Воля “ гласувала „ въздържал се “, „ тъй като по принцип сме срещу, искахме да забележим дали има настройка всички тези хора, които са се разгласявали за Велико народно събрание, ще си вкарат плановете. Никой нищо не вкара и ние гласувахме срещу “.
„ Онзи човек Пламен Кирив ни приказва, че това не било конституционна активност, а политическа – да се резервира ГЕРБ на власт. Кажете ми по кой закон ГЕРБ и днеска не може да падне от власт. Тупат топката некадърниците, които не могат да смъкват ГЕРБ от власт. В борба съм с незнанието. Ако Пламен Киров е върхът на конституционализма и приказва такива глупости, аз не съм правист, обаче имам малко повече разум и не мога да си разреша някой от най-високата естрада да споделя, че понижаване на броя на депутатите ще докара до промени на политическото посланичество. Това е цялостна нелепост. Това не трансформира представителството “, бе безапелационен Марешки.

Той изясни, че работи с една от двете най-големи адвокатски адвокатски фирми. „ Аз съм си подготвил собствен план за конституция. Ако всички си бяха изкарали плановете, щяхме да забележим кой е най-хубав, кой употребява най-хубавите специалисти “, сподели водачът на „ Воля “. Той прочел своя план, утвърдил го и е подготвен за издание. Но от боязън да не му го открадне някой Марешки го пази още в загадка.
„ Не съм прочетол плана на ГЕРБ, и на президента не го прочетох, и на Радан Кънаев плана не прочетох, и на Българска социалистическа партия различния не прочетох. Защо да обявявам плана, като няма спор. Когато президентът си обнародва плана за конституция, в същия ден аз ще прогласявам моя. Ама би трябвало да имам база за съпоставяне, не след това те ми откраднат моя план, тъй като аз съм вложил пари, юристите са вложили много знания – те са същински експерти, не такива празни представители. Нашата конституция е писана от юристи “, заяви Веселин Марешки.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР