Един лекар може да даде окончателно становище за проблеми с

...
Един лекар може да даде окончателно становище за проблеми с
Коментари Харесай

8 тревожни признака, че захарта ви е скочила

Един доктор може да даде дефинитивно мнение за проблеми с кръвната захар на пациент след провеждането на съответните разбори. Но някои признаци могат да демонстрират нараснало наличие на глюкоза в организма. И не е нужно човек да е професионален доктор, с цел да ги забележи.

Първи симптом: непрекъснат апетит

Постоянното възприятие на апетит е провокирано от събитието, че глюкозата неприятно се усвоява от тялото. Това се дължи на увеличеното произвеждане на инсулин, което нараства заради високата захар.

Втори симптом: отмалялост

Както бе упоменато нагоре, непотребният инсулин, отделян при висока захар, предотвратява усвояването на глюкозата, източникът на сила. В резултат на това даже най-малкото физическо натоварване може да аргументи огромна отмалялост.

Трети симптом: постоянно уриниране

Ако забележите, че сте почнали постоянно да посещавате тоалетната, проверете се за захар. Когато равнището ѝ се увеличи, уринирането се усилва, когато ответна реакция на организма, който се пробва да се отърве от свръхдозата захар.

Четвърти симптом: жадност

За да се разтвори непотребната захар, тялото се нуждае от повече течности - вследствие на това се задействат механизми, които провокират жадност. Например, може да започнете да усещате, че устата ви непрекъснато е пресъхнала.

Пети симптом: зараза на пикочните пътища

Вече знаете, че пикочната система се задейства при нараснала кръвна захар. Това значи нараснал стрес и по-голяма накърнимост.

Шести симптом: суха кожа

Водният баланс при нараснала захар може да бъде нарушен заради честото уриниране, както и желанието на организма да събере повече влага за разтваряне на глюкозата. Ако забележите, че сте станали по-жадни, а кожата ви явно се нуждае от хидратиране, това може да е симптом на висока захар. Между другото, кожата на краката може да бъде изключително суха.

Седми симптом: Разсеяност

Увеличената заплеснатост може да е симптом на дехидратация и липса на О2 за мозъка. Едновременно с това може да отслабва и зрението.

Осми симптом: дълготрайно зарастване

В случай на пострадвания и порязвания при нараснала кръвна захар, глюкозата не разрешава белите кръвни кафези да се прилепят към вътрешната страна на повредените съдове. В резултат на това зарастването се забавя.

източник: zdrave.to
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР