Един косовски полицай беше убит, а друг ранен при стрелба

...
Един косовски полицай беше убит, а друг ранен при стрелба
Коментари Харесай

Атака в Косово: Убиха полицай, друг е ранен

Един косовски служител на реда беше погубен, а различен ранен при пукотевица в село в Северно Косово тази заран, заяви косовският министър председател Албин Курти.

" Към момента по нашата полиция продължава да се стреля с оръжия с друг диаметър ", уточни Курти в обява във Facebook, в която дефинира случилото се като терористични дейности. " Нападателите са експерти, носят маски и са тежковъоръжени. "

Напрежението в Косово, някогашната сръбска провинция, се повиши след конфликти през май, когато над 90 бойци от мироопазващите сили на НАТО и към 50 сръбски протестиращи бяха ранени в Северно Косово.

Етническите албанци съставляват над 90 % от популацията в Косово, а сърбите са болшинство единствено в северната му част, където се възнамерява основаването на асоциация на общините с преобладаващо сръбско население, осведоми Българска телеграфна агенция.

Миналата седмица договарянията под егидата на Европейски Съюз за нормализиране на връзките сред тогавашните врагове от Косовската война навлязоха в застой. Ръководителят на европейската дипломация Жозеп Борел упрекна Курти за това, че към момента не е основана асоциацията на общините с преобладаващо сръбско население, което би им дало по-голяма автономия.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР