Един конфликт между две деца може да възникне от вербална

...
Един конфликт между две деца може да възникне от вербална
Коментари Харесай

Експерт: Децата разбират агресията, но неминуемо тя възниква спонтанно в тях

Един спор сред две деца може да възникне от вербална и да премине във физическа експанзия, а по-късно идва и психическата. Това сподели за Радио „ Фокус “-Пирин Димитър Шопов, шеф на двата центъра за социална поддръжка в Дупница.
" Децата схващат експанзията, само че неизбежно тя поражда непринудено в тях. Един спор сред две деца може да възникне от вербална и да премине във физическа експанзия и по-късно идва и психическата, тъй като те са свързани по сред си, тъй че психическа експанзия или психическо принуждение може да стане също по интернет. Ние отразяваме тази настояща тематика, кое отключва насилието. Понякога може да се отключи от филми и излъчвания, компютърни игри, може в фамилията да има проблеми. Учителите и шефовете в учебните заведения също са доста заинтригувани, работим взаимно. Готови сме и да работим с родители, които са подготвени да се включват, хубаво е когато сме създали такава самодейност в учебно заведение, детето, прибирайки се у дома като каже, че някакви хора са отразили нещо за експанзията, родителите да го довършат и тази тематика да се разяснява и по този метод да се разискват тези неща и в фамилна среда ", съобщи Шопов.
По думите му никой не е застрахован, децата се срещат и с националната телефонна линия гореща за деца 116 111. Ако някой е отчаян някой или нерешителен, или се усеща в заплаха, очевидец на принуждение също по този начин се стараят се да срещнат децата с всички неща, които са нужни за тяхното прочувствено и възрастово развиване.
" Много са случаите, в които настава усъвършенстване при децата. Мога да посоча, че настава усъвършенстване при деца с разграничени родители, при които случаи има настъпило родителско отчуждение. След това те стартират да поддържат връзка по- свободно с родителите си и да показват възприятията си. Въпрос на време е, като може да стане подобрението за шест месеца и за година. Това е самостоятелно следствие от активността на експертите, само че съвсем постоянно те работят в екип. Консултациите са с психолог, арт- терапия, обществени служащи ", сподели Шопов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР