Един интригуващ омнибус-проект ще бъде включен в голямата тема 1968

...
Един интригуващ омнибус-проект ще бъде включен в голямата тема 1968
Коментари Харесай

Закриват София Филм Фест на 18 март

Един завладяващ омнибус-проект ще бъде включен в огромната тематика " 1968 година ". Документалната мозайка ще закрие главната стратегия на София Филм Фест на 18 март в кино " Люмиер Лидл ".

Филмът, разказващ за месец август 1968 година, е индивидуален взор към бойците от " братските " армии и техните мисли и усеща за Чехословашката окупация и функционалностите им в нея. Зад документалния план стои продуцентът Мартичка Божилова, а планът е копроукция сред Словакия, Чехия, Полша, България и Унгария.

Основният въпрос, към който сплотяват работата си режисьорите Стефан Командарев, Мари Елиза Шайд, Линда Домбровжки, Магдалена Жимков и Евдокия Москвина, е по какъв начин " дребният човек в Европа " се отнася с по този начин наречената " огромна история “.

Каква е ролята на персоналната отговорност, запазването на персоналната позиция и морал и какво се случва с тях, когато индивидът е подложен пред избора да избави живота си, или да се подчини на разпоредбите?

За " братските армии “ окупацията на Чехословакия през 1968 година е напълно друго събитие от това, което чехите и словаците претърпяват. Пресъздаването на историята предлага среща с бойци от разнообразни националности и сан.

За да бъде реализирана многопластовост и многообразие на гледните точки върху комплицираната тематика, по кино лентата работят петима режисьори от пет страни от някогашния Варшавски контракт, взели участие в окупацията на Чехословакия – Русия, Полша, Германия, Унгария и България. А пъзела на омнибуса е спретнат от филмите " Ненужен воин “ (България), " Гласове в гората " (Германия), " Червена роза “ или " Приятелство и обич по време на окупация " (Унгария), " Войнишки дами и шпиони " (Полша), " Последната задача на военачалник Ермаков " (Русия).
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР